Kultūras ziņas

Pēteris Vasks turpina veicināt muzikālo jaunradi

Kultūras ziņas

Laikmetīgā cirka dienas festivālā "Re Rīga!"

Liepājas teātris uzsāk 110. jubilejas sezonu

Liepājas teātrī 110. jubilejas sezonā iecerēti septiņi jauniestudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas teātris 10. septembrī sāks jau 110. sezonu. Teātrī iecerēti septiņi jauniestudējumi atšķirīga darba stila režisoru vadībā, kas dažiem būs debija šajā teātrī. Repertuārā šogad gan krievu klasika, gan mūsdienu dramaturģija.

"Mans uzdevums ir atrast trupai interesantus režisorus, interesantus darbus, lai neieslīgtu kaut kādā rutīnā. Mums jaunajā sezonā ir trīs jauni režisori, pareizāk sakot trīs debijas,” atklāj Liepājas teātra vadītājs Herberts Laukšteins.

Jubilejas sezonas atklāšanas izrādē 10. septembrī tiek iesaistīta visa teātra trupa. Ar vērienīgu Mārtiņa Vilkārša scenogrāfiju, Lienes Rolšteines tērpiem un Kārļa Auzāna mūziku režisors Aleksejs Gira no Krievijas iestudē Frīdriha Dirrenmata “Vecās dāmas vizīti”.

“Es strādāju ar labākajiem teātra aktieriem, un man strādājas labi. Ir labs mākslinieks, tērpu mākslinieks, labs komponists. Ir skaidrs, ka viņiem ir grūtāk, jo jātulko mani komentāri no krievu valodas un jāmācās teksts. Bet man šeit strādāt ir ļoti komfortabli,” stāsta Aleksejs Gira.

Novembrī pirmizrādei tiek gatavota režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā vācu dramaturģes Anna Zīgleres luga “51.fotogrāfija” ar Inesi Kučinski galvenajā lomā. Stāstā par sievietes zinātnieces likteni 50. gados režisore turpinās savu pieredzi iedziļināties no sabiedrības vairākuma atšķirīgu personību izpētē.

Liepājas teātra jubilejas sezonu maijā noslēgs režisora Dž.Dž.Džilindžera jauniestudējums  - Antona Čehova luga “ Platons un viņa sievietes”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti