Liepājas teātra izrāde «Stavangera. Pulp People» skatāma Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

M. Čehova Rīgas Krievu teātrī šīs nedēļas nogalē, 22. un 23. februārī, ir iespēja noskatīties Liepājas teātra izrādi „Stavangera. Pulp People”, ar kuru teātris uzaicināts marta sākumā piedalīties Krievijas prestižajā festivālā „Zelta Maska” Maskavā.

Izrādi „Stavangera. Pulp People” iestudējis viens no spilgtākajiem savas paaudzes krievu režisoriem Konstantīns Bogomolovs, pārstrādājot krievu dramaturģes Marinas Krapivinas lugu.

Izrādes centru veido Kristīne (Laura Jeruma) un Ods (Sandis Pēcis vai Rolands Beķeris) – abi iepazinušies virtuālajā vidē un nolēmuši satikties. Kristīne atstāj savu vīru un slimo vīra tēvu, un dodas uz Stavangeru pie Oda, vīram pasakot, ka brauc uz turieni strādāt. Tomēr arī pārējiem varoņiem ir savi stāsti, ar kuriem dalīties, un tie ir tikpat nozīmīgi kā Kristīnei un Odam. Saplūstot kopā visiem stāstiem, atklājas skaudrs mūsdienu sabiedrības portretējums un vērtību devalvācija.

Vēl iestudējumā piedalās aktieri Kaspars Kārkliņš, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Signe Ruicēna, Everita Pjata, Viktors Ellers un Anda Albuže.

Izrāde nominēta laikraksta „Diena” gada balvai kultūrā.

„„Stavangera” ir kā aukstuma pote – stindzinoša un nežēlīga, sirreāla un tieša vienlaikus. Krievijā populārais režisors Konstantīns Bogomolovs Liepājas teātrī ļāvies tam, kam reti ļaujas Maskavā, – teātra eksperimentam ar skatītājiem un aktieriem, pēdējiem pierādot, ka tie spēj strādāt Eiropas augstākajā līmenī. Skatītāji caur provokācijām (tabu pārkāpumi un necenzēta leksika ir mazākās no tām) uzzina, cik šausminošas var kļūt visikdienišķākās lietas un cik atsvešināti var uz tām raudzīties,” teikts par iestudējumu, izvirzot nominācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti