Liepājas teātra direktors: «Mēs slēgsimies, ja nesaņemsim kompensāciju par ārkārtas stāvokli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Esam vienīgais teātris valstī, kurš nav saņēmis kompensāciju par to, valdība “norāva stopkrānu”, tas ir, aizliedza visus pasākumus ārkārtas stāvokļa ietvaros. Jo mums ir pašvaldības teātra statuss,” Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins paziņoja Rus.lsm.lv.

“Visi valsts teātri un neatkarīgie teātri saņēma kompensācijas. Mums parādīja “trīs pirkstu kombināciju”. Esmu ļoti nikns. Es rakstīju Kultūras ministrijai un saņēmu atteikumu. Mēs rakstījām Saeimas Izglītības un kultūras komisijai, gaidām atbildi.

Tas ir netaisnīgi!

Vēl jo vairāk, ka tā nav Latvijas budžeta nauda – tie ir līdzekļi no Eiropas Savienības fondiem, lai palīdzētu tiem, kas cietuši no šīs situācijas. Un saistībā ar Covid-19 teātri un koncertzāles ir nonākušas galēji smagā situācijā. Un mēs ne-da-bū-sim neko!” uzsvēra vecākā Latvijas profesionālā teātra direktors. Un papildināja: “Mēs varam pārtraukt darbību oktobrī, mums vienkārši nebūs naudas, pat lai izmaksātu algas – tāda šobrīd izskatās mūsu nākotne.”

 “Tagad mēs sēžam un plānojam, kā atgriezt skatītājiem nopirktās izrādes.

Naudu mēs atgriezt nevaram, tās mums vienkārši nav,”

komentēja Laukšteins.

Neskatoties ne uz ko, Liepājas teātris atgriežas pie skatītājiem, un tas notiks 1. augustā plkst. 21.00. Kā vēstīts teātra mājaslapā, skatītājiem tiks piedāvāti ekskluzīvi pagalma koncerti “Vasaras vakari Liepājas teātrī”, kas notiks septiņos augusta vakaros Teātra ielas 3 pagalmā. Muzikālā un intīmā gaisotnē katru vakaru skatītājus sagaidīs cits muzikālais priekšnesums kāda teātra aktiera izpildījumā. Koncerti notiks trešdienās un ceturtdienās plkst. 19.00, bet noslēgums paredzēts sestdienā. Paredzētas dažādas programmas, kurās aktieri izpildīs dziesmas gan latviešu, gan angļu un franču valodās.

KONTEKSTS:

Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai investīcijām kultūrā tika lemts piešķirt 32 miljonus eiro: 10,6 miljonus eiro Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai valsts kultūras iestādēs un radošo personu atbalstam; 10,4 miljonus eiro modernizācijas pasākumiem kultūras nozarē – valsts pasūtījumiem jaunu kultūras vērtību radīšanā, kā arī 11 miljonus eiro kultūras infrastruktūrai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti