«Liepājas radio teātris» gada nogalē piedāvās divus jaunus raidījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gada nogalē – 18. un 25. decembrī – gaidāmi divi jauni “Liepājas radio teātra” raidījumi, informēja Liepājas teātra pārstāvji.

Lai nezaudētu saikni ar skatītājiem, pavasarī, iesākoties ārkārtas situācijai valstī, aktrise Karīna Tatarinova uzsāka projektu – “Liepājas radio teātris”, kas izskanēja “Rietumu radio” ēterā. Šādi pie klausītājiem nonākuši jau 8 raidījumi. Līdz gada beigām “Rietumu radio” ēterā un mājaslapā izskanēs vēl divi.

18. decembra vakarā izskanēs stāsti no Sabīnes Košeļevas stāstu krājuma “Vientulības ministrija”. Stāstu krājums ir autores otrā grāmata, ko veido 10 stāsti – kā minēts grāmatas anotācijā – “par to, kas jau no laika gala gan vieno, gan šķir visus cilvēkus, proti, vientulību”. Grāmata tika nominēta Latvijas ''Literatūras gada balvai 2020'' kategorijā "Proza". Aktieru Ilzes Trukšānes, Edgara Ozoliņa, Anetes Berķes un Mārtiņa Kalitas interpretācijā būs dzirdami divi stāsti – “Rauga pankūkas ar ķiršu ievārījumu un putukrējumu” un “Vaskadrāna”.

Savukārt 25. decembrī aktrises Signes Dancītes interpretācijā izskanēs Noras Ikstenas “Lidojošā pasaka” no krājuma “Maldīgās romances”, kas ir 1997. gadā iznākusī autores otrā īsprozas grāmata. Kā pēc krājuma iznākšanas to raksturojis literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis: “Īstenībā tie nemaz nav stāsti (arī pati autore no žanra apzīmējuma izvairās) – varbūt tie ir nieki, varbūt izpriecas, varbūt – romances, kas šoreiz patiesi varētu būt diezgan precīzs apzīmējums.”

Ierakstiem palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane. Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti