Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Aizvadīts pirmais festivāls "Kuldīga Piano"

Liepājas Leļļu teātris meklē plašāku auditoriju

Liepājas Leļļu teātris jaunajā sezonā uzrunās plašāku auditoriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Savu 33. sezonu uzsācis Liepājas Leļļu teātris, plānojot četrus jauniestudējumus un uzrunājot ne tikai mazos skatītājus, bet arī pusaudžus. Kolektīvs apņēmies profesionāli pilnveidoties, sadarbojoties ar režisoriem Ģirtu Šoli, Dmitriju Petrenko, Leldi Kaupužu, kā arī piedāvāt spēles laukumu jaunākās paaudzes režisoriem un kopā meklēt interesantas mākslinieciskās izteiksmes formas.

Šo sezonu Liepājas Leļļu teātris uzsācis ar jaunu māksliniecisko vadītāju – Latvijas Nacionālā teātra bijušo aktrisi Lieni Gāliņu. Viņa apņēmusies kolektīvam dot radošus izaicinājumus un izaugsmes iespējas, spēlējot dažādās tehnikās un sadarbojoties gan ar pieredzējušiem, gan jaunākās paaudzes režisoriem.

Ar Dmitrija Petrenko iestudējumu "Dauka. Labie jautājumi" iecerēts Leļļu teātrī ievilināt arī līdz šim mazāk uzrunātu auditoriju – pusaudžus, pēc izrādes ar viņiem diskutējot par pāridarījumiem, piedošanu un citām ģimenē, iespējams, neizrunātām tēmām.

"Ja mēs gribam, lai jaunatne skatītos mazliet dziļāk, meklētu horizontus, lai raudzītos plašāk, mums nav citu variantu kā meklēt ceļu pie viņiem.

Man pašai ir četri bērni un es gribu, lai viņi redz ko vairāk par to, kas ir viegli pieejams," norādīja Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskā vadītāja Liene Gāliņa.

Tā kā Liepājas Leļļu teātra skatītāju zālē ir tikai 60 vietas, arī šosezon plānoti daudzi izbraukumi, spēlējot Latvijas izglītības iestādēs un pelnot naudu papildus pašvaldības piešķirtajām dotācijām. Biļešu cenas paaugstinātas jau šī gada sākumā, tāpēc pagaidām, baidoties pazaudēt skatītājus, nav plānots tās celt, tomēr sāpīgs esot gan kāpjošo energoresursu, gan aktieru algu jautājums.

Liepājas Leļļu teātra direktore Lelde Vīksna atzina:

"Nu nevaram mēs nopelnīt, lai cilvēkiem maksātu pienācīgas algas, lai viņiem nebūtu jāmeklē blakus iespējas nopelnīt.

Līdz ar to aktieriem nav iespēja atdot sevi visu šim darbam, ja jādomā, kā kaut kur vēl atrast iespēju nopelnīt. Mēs noteikti lūgsim pašvaldībai palīdzību atalgojuma palielināšanai."

Tomēr jauno sezonu Liepājas Leļļu teātris sagaida optimistiski rosīgā noskaņojumā – izdevies atrast jaunu kolēģi un aizpildīt visas septiņas aktieru štata vietas, kā arī šobrīd nekādi ierobežojumi neliedz tikties ar skatītājiem klātienē un ļauties spēlētpriekam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti