Liepājas Leļļu teātra izrādi tiešsaistē demonstrē starptautiskā festivālā Lietuvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas Leļļu teātra objektu izrāde “Kur zirgi” 23. oktobrī tiek demonstrēta 12.starptautiskajā leļļu teātra festivālā “Pūķis”, kas no 22.līdz 24. oktobrim notiek Lietuvas dienvidu pilsētā Alītā, informēja teātra pārstāvji. Izrāžu tiešraides iespējams vērot “Aitvaras Teatras” “Facebook” profilā.

Pandēmijas apstākļos starptautiskais festivāls ieguvis hibrīdpasākuma formātu – Lietuvas leļļu teātru izrādes samazinātam apmeklētāju lokam notiek klātienē, bet ārvalstu teātru izrādes – tiešsaistē. Festivāls vienlaikus ir arī konkurss, kam atlasītas 11 leļļu teātra izrādes no Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Latvijas. Festivāla- konkursa uzmanības centrā ir leļļu teātra izrādes laikmetīgā teātra valodā.

“Līdzdalība festivālā vienmēr sniedz iedvesmu un jaunas idejas. Ļauj iegūt kolēģu novērtējumu un celt pašapziņu, arī pašiem saprast, kādi esam, uz kurieni vēlamies iet un kas ir sasniegts. Pēc katras izrādes noskatīšanās ir interesanti pārrunāt redzēto.

Pandēmijas laika priekšrocība festivālu vērojot tiešsaistē ir tā, ka izrādes var noskatīties pilnīgi visi teātra darbinieki, pie tam turpinot mūsu mēģinājumu procesu ierastajā režīmā,”

sajūtās par līdzdalību starptautiskajā teātra festivālā dalījās Liepājas leļļu teātra mākslinieciskā vadītāja Lelde Kaupuža.

Līdzdalību festivālā “Pūķis” varētu raksturot arī kā senas pazīšanās atjaunošanu ar Alitas teātri. “Pirms daudziem gadiem jau bijām piedalījušies festivālā. 2001. gadā Liepājas Leļļu teātris ieguva festivāla “Grand Prix” par Māra Koristina izrādi "Dzīves ceļš" ("Via Vitae"). Bet izrādi "Kur zirgi?" aizsūtījām uz festivālu, jo tā runā mūsdienu teātra valodā par šobrīd aktuālo ekoloģijas tēmu,” pamatoja Lelde Kaupuža.

Festivālam pieteiktajā izrādē “Kur zirgi?” lomas atveido Liepājas Leļļu teātra aktieri Madara Enkuzena, Denis Braša un Ingars Gudermanis. Annas Belkovskas stāsts Lienes Šmukstes skatuves versijā vēsta par jūras zirdziņu un viņa draugu jūras ezi, kuri atrod dzelmē nogrimušu viedierīci ar zirga attēlu. Tā sākas viņu ceļojums un Zemes zirga meklējumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti