Kultūras ziņas

Paziņoti LaLiGaBa’s pretendenti un laureāti

Kultūras ziņas

Publiskota unikāla deportācijas fotogrāfija

"Meklējam aktierus!" Liepājas teātrī

Liepājas aktieri vērienīgi atzīmē Teātra dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas teātrī pēc vairāku gadu pārtraukuma tika atjaunota tradīcija plašāk svinēt Starptautisko Teātra dienu, un tai par godu tika sagatavots koncertuzvedums “Meklējam aktierus”.

To veidoja paši aktieri - Egons Dombrovskis un Mārtiņš Kalita, kuram šī bija pirmā pieredze režijā. Uzvedumā atainota situācija, kad teātrim aktieru trūkuma dēļ steigšus nākas meklēt jaunus darbiniekus, pieverot acis uz dažādām dīvainībām un skatuves pieredzes neesamību.    

Idejas autors Egons Dombrovskis, veidojot koncertuzvedumu, sapratis, ka ir pamatīgi “iekritis”, bet, saņemot palīdzību no Mārtiņa Kalitas un pārējiem teātra aktieriem, viss izdevies. Koncertuzvedumā “Meklējam aktierus” izmisušais režisors pie mikrofona laiž dziedāt tēlus no dažādām Liepājas teātra izrādēm, piemēram, Baibiņu un Gatiņu no “ Pūt, vējiņiem”, dīvaino Jurčiku no “Hananas”, lielo Getsbiju un citus, kuri atsaucas uz režisora sludinājumu avīzē par aktieru meklēšanu.

“Viss bieži vien notiek bufetē, sēdēja direktors ar režisoru Džilindžeru, un es viņiem saku: uztaisiet Teātra dienas koncertu, un tad viņi saka - ņem un taisi. Es ar savu garo mēli saku - uztaisīšu arī, un tad es arī iekritu,” stāstīja Dombrovskis.

 “Es bieži piekrītu tam, ko es nezinu, cik tas ir smags un tamlīdzīgi, tāpēc tā sanāca. Šinī brīdi es esmu ļoti laimīgs, Egonam pateicīgs par to, ka viņš man piedāvāja, un pateicīgs, ka man uzticējās cilvēki,” atzina Mārtiņš Kalita.

Koncertuzveduma muzikālais vadītājs ir mūziķis Normundu Kalniņš, un attālināti ar mobilā telefona palīdzību piedalījās Intars Busulis. Uz skatuves kāpa arī slavenais līvs Ainars Virga un dziesminiece Maija Kalniņa, kopā ar skatītājiem svinot Teātra dienu.

 “Tā ir vesela dzīve, vesela republika  - Liepājas teātris, un tāpēc jo īpašāks man bija moments, kad teātris aicināja piedalīties Teātra diena svinēšanā, tie man ir milzīgi svētki,” sacīja Maija Kalniņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti