«Lielajā dzintarā» izrādīs muzikālo dzejas uzvedumu «Jušanas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

9.jūlijā pulksten 19 “Lielā dzintara” Kamerzālē īpašā gaisotnē izskanēs Kārļa Kazāka, Māra Bīmaņa un Gundara Grasberga radītais mūzikas un dzejas vakars “Jušanas”. Šī būs pirmā reize, kad jaunradītā programma tiks piedāvāta skatītājiem ārpus Rīgas, lsm.lv pavēstīja pasākuma rīkotāji. Uzvedums pirmizrādi piedzīvojis 2.aprīlī Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē.

“Jušanas” ir stāstu vakars, kurā mākslinieki, spoguļojoties Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Vizmas Belševicas stāstu rindās, caur mūziku un dzeju meklēs savu pieaugšanu. “Jušanas” ir ceļš, kuru Kazāks, Bīmanis un Grasbergs ir katrs citādi gājuši, lai sastaptos un kopā stāstītu par pieaugšanu. No saknēm līdz mirklim, kurā apzinies, ka tālāk ir jārada pašam. Vispirms apzināt sevi, pa ceļam līdz pašām galotnēm. Mūzikas un dzejas vakars “Jušanas” - mēģinājums satvert laiku, vārdus un mūziku vienā mirklī.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs “Jušanu” vakaros ļaujas piedzīvotajam un sapņotajam pašam aktierim nozīmīgākajās latviešu autoru dzejas rindās un stāstos. Ne pirmo reizi aktieris ar savu mūzikas sajūtu papildinās Kārļa Kazāka dziesmu skanējumu, piepildot skaņas ainavu ar basģitāras un klavieru skaņām.

Jau ierasts blakus Kārlim Kazākam redzēt un saklausīt vienu no Latvijas emocionālākajiem un izsmalcinātākajiem ģitāristiem Māri Bīmani - ģitāristu, kura spēles maniere un atpazīstamība veidojusies jau kopš spēlēšanas Jelgavas grupā ”Oceanfall”. Tās sastāvā Bīmanis saņēmis arī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti