Panorāma

Jauna meža ugunsdzēsības stacija Pierīgā

Panorāma

Panorāma

Uz Rīgas Krievu teātra vadītāja amatu izsludinās konkursu

Līdzšinējā Rīgas Krievu teātra vadītāja Bjorka gatava startēt konkursā uz šo amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra līdzšinējā vadītāja Dana Bjorka, ar kuru Kultūras ministrija nolēmusi nepagarināt darba attiecības, gatava startēt konkursā uz šo amatu.

Dana Bjorka par Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori kļuva 2018. gada sākumā. Drīzumā beigsies ar viņu uz pieciem gadiem noslēgtais līgums. Līdz ar to Kultūras ministrijai (KM) bija nepieciešams izlemt par turpmāko rīcību: vai ar Bjorku līgumu pārapstiprināt vai rīkot jaunu konkursu. Nolemts par labu jaunam konkursam.

"Tam iemesls ir diezgan masveidīgi pēdējā gada laikā pienākušās vēstules no teātra darbiniekiem, kas ir mēģinājuši teātra vadītājai pārmest dažādu nekorektu rīcību," pastāstīja KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš.

Vēstulēs Bjorka saņēmusi pārmetumus par iespējamu lojalitātes trūkumu valstij, darbinieku nepamatotu atlaišanu, kā arī sliktu mikroklimatu un vadības stilu. Vienlaikus saņemtas arī atbalsta vēstules Bjorkai, kas nākušas, kad ministrija, mēģinot saprast, cik objektīvas bijušas sūdzības, lēmusi neturpināt darba attiecības ar teātra direktori.

"Kultūras ministrijas komandu es saprotu un es savu darba devēju atbalstu. Un, ja tas ir visobjektīvākais veids un ceļš, kā pārbaudīt, objektīvi izvērtēt un vēlreiz pārliecināties, ka es esmu tas vajadzīgais cilvēks Krievu teātra vadībā un darba turpināšanā, es esmu gatava startēt konkursā," sacīja Bjorka.

Kultūras ministrija arī norādīja, ka tai neesot pretenziju pret teātra direktori – ministrija ir apmierināta ar teātra vadības darbu, mākslinieciskie sasniegumi ir lieliski un finanšu mērķi ir sasniegti. Taču jauns konkurss būšot veids, kā objektīvi izvērtēt līdzšinējās vadītājas darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti