Līdz sezonas beigām Valmieras teātrī gaidāmas divas pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz sezonas beigām Valmieras drāmas teātrī pirmizrādes piedzīvos vēl divi jauniestudējumi.

5.jūnijā Valmieras teātra Mazajā zālē notiks Džona Logana lugas "Sarkans" pirmizrāde, kas vēsta par Daugavpilī dzimušo pasaulslaveno gleznotāju Marku Rotko. Savukārt 17.jūnijā Apaļajā zālē priekškars vērsies birokrātijas detektīvam "Siltumnīca".

Lugas "Sarkans" (režisors Reinis Suhanovs) notikumi risinās laikā, kad Marks Rotko strādā pie sienas gleznojumiem restorānam "Četras sezonas", kurus tā arī neatdod pasūtītājiem. Lugā darbojas gan pats Rotko (Tālivaldis Lasmanis), gan dramaturga izdomāts gleznotāja asistents Kens (Mārtiņš Meiers), kurš ieradies pie meistara, lai izpētītu viņa daiļrades principus un izprastu, kāpēc viņa audekliem ir tāds iespaids. Tomēr dialogi un monologi izvēršas par ko citu - tās ir sarunas par dzīvi, attieksmi pret to, bailēm no nāves un iznīcības.

Marks Rotko ir viens no tiem māksliniekiem, kas spēcīgi ietekmējis ne vien sava laika glezniecību, bet arī skatītāju uztveri. Viņa lielie, palaikam milzīgie audekli, ko viņš apgleznoja ar vienu vai divām krāsām, fascinējoši pievelk skatienu, liek pie šķietami neko neizsakošās gleznas stāvēt ilgi, sajūtot iespaidīgo krāsu laukumu pulsāciju.

Izrāde "Sarkans" Valmieras teātrī būs skatāma arī 6., 7. un 10.jūnijā.

Britu dramaturga Harolda Pintera detektīva "Siltumnīca" (režisors Jānis Znotiņš) darbība risinās kādā slēgtā atpūtas namā. Tajā ir miris pacients, kura vārdu neviens nezina, jo tiek lietoti identifikācijas numuri. Savukārt citai pacientei ir piedzimis bērns. Iestādes direktors pavēl savam vietniekam nekavējoties atrast vainīgo. Taču rodas aizdomas, vai tikai vadība nav iesaistīta šajos notikumos.

Izrāde "Siltumnīca" šajā teātra sezonā būs skatāma arī 18.jūnijā.

Krišjānis Salmiņš

Abi jauniestudējumi "Sarkans" un "Siltumnīca" būs skatāmi arī Rīgā, Valmieras teātra viesizrāžu laikā šī gada augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti