Panorāma

Eksperti: deflācija Latvijā ienākusi no ārzemēm

Panorāma

Izvēlies nākotni - Baltinava

"Sarkangalvīte" Leļļu teātrī

Leļļu teātrī - «Sarkangalvīte»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Laiku pa laikam jaunie režisori, ķeroties klāt klasiskām, liekas - laika gaitā pārbaudītām vērtībām, atrod negaidītas, pat oriģinālas idejas. Intriģējošu koncepciju jaunajam brāļu Grimmu pasakas „Sarkangalvīte un vilks” uzvedumam Leļļu teātrī piedāvā arī režisors Valters Sīlis.

Kā zināms, tikai laimīgas nejaušības dēļ Sarkangalvītei izdevās izglābties, taču, kā domā režisors, viņas piedzīvojums bija tā vērts, jo meitene ar sarkano cepurīti ieraudzīja mežu un uzzināja par citu pasauli. Lai šo ideju pastiprinātu, no izrādes nosaukuma ārā izņemts vārds "vilks".

„Dinamiskais, aizraujošais stāsts par Sarkangalvīti ietver ļoti būtisku tēmu - cik katra cilvēka dzīvē svarīga ir ziņkārība. Tā mūs aizved nepieredzētos piedzīvojumos, un tā var izrādīties ļoti bīstama, bet tajā pašā laikā tā ir viena no mūsu nepārvaramajām dziņām atklāt ko jaunu un negaidītu. Šī pasaka, iespējams, ir tik ļoti iemīļota, jo viņa pastāsta par pasauli tādu, kāda tā ir – bīstama, bet arī ļoti skaista. Un tieši šo vēstījumu gribas nodot bērniem ar šo izrādi,” stāsta Valters Sīlis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti