Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos «Gulivera ceļojumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 27.novembra Latvijas Leļļu teātra repertuāru papildinās jauna latviešu trupas izrāde skolas vecuma bērniem – “Gulivera ceļojumi”. Izrādes notikumus aktieri izspēlēs ar miniatūrām marionetēm, milzu objektiem, animāciju un 3D tehnoloģijā izprintētām silikona figūriņām, kuru prototips ir viens no aktieriem, informēja Leļļu teātris.

Izrādi pēc Džonatana Svifta darba motīviem iestudējis režisors Edgars Niklasons, kurš, jau trešo reizi strādājot Leļļu teātrī, arvien vairāk aptvēris šīs spēles veida iespējas un potenciālu.

“Tikai tagad es pa īstam sāku redzēt, kādas iespējas leļļu teātris piedāvā. Šī būs dinamiska un ekspresīva izrāde, katru dienu atrodam arvien jaunus paņēmienus, kā šo stāstu stāstīt viegli un azartiski. Neskatoties uz to, ka Gulivers nemitīgi nonāk dažādās briesmās, mums ir svarīgi, lai skatītājam ne uz mirkli nezustu cerība, ka viss beigsies labi. Galu galā, ja tevi vada atvērta sirds un spēcīga griba, neviens šķērslis nav par lielu vai mazu, lai to nevarētu pārvarēt. Ir ļoti interesanti redzēt, kā no sākotnējās ieceres par to, kāds būs viens vai otrs varonis, aktieru rokās lelles iegūst pavisam jaunas, neparedzētas rakstura nianses. Iepriekš iestudēju šo materiālu krievu trupā, taču šī izrāde veidojas pavisam citādi – citi aktieri, cits redzējums, cita forma, ” tā par iestudējumu saka režisors.

Par tālām, noslēpumainām zemēm un galvu reibinošiem piedzīvojumiem sapņo kā lieli, tā mazi. Bet ko tad, ja sapņojot tu nonāc vietā, kur kāju labāk nespert? Dzīve ir neparedzama un bieži vien piespēlē situācijas, no kurām tikai retais spēj atrast izeju. Angļu rakstnieka Džonatana Svifta darbs „Gulivera ceļojumi” ir stāsts par drošsirdīgā kuģa ārsta Gulivera klejojumiem liliputu un milžu zemēs. Galveno varoni pārsteigumu pilnā fantāziju pasaulē sagūsta gan 15 centimetrus gari, kareivīgi noskaņoti cilvēciņi, gan milžu ģimene, taču Gulivers cīnās, cik spēj, un izdara visu iespējamo un neiespējamo, lai atgrieztos mājās pie savas mazās meitiņas.

Izrādē piedalās aktieri: Lienīte Osipova, Dace Vītola un Artūrs Putniņš, māksliniece Sintija Jēkabsone, mūziku radījis Kaspars Niklasons, izrādes animāciju – Lizete Upīte, savukārt kustību partitūru – Alise Putniņa.

Pirmizrāde 27.novembrī, tuvākās izrādes 21.decembrī un 8.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti