Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar CSDD pārstāvi Ievu Bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Pūci

"Gulivera ceļojumi" Leļļu teātrī

Leļļu teātrī Gulivers gatavs ceļojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Angļu rakstnieka Džonatana Svifta darbu „Gulivera ceļojumi”  - stāstu par drošsirdīgā kuģa ārsta Gulivera klejojumiem liliputu un milžu zemēs -  Leļļu teātrī iestudē režisors Edgars Niklasons.

Vairāk nekā gadsimtu senajam  piedzīvojumu stāstam radošā komanda  ar mūsdienīgām tehnoloģijām  piešķīruši aizraujošu formu – aktieri darbojas ar 3D tehnoloģijā izprintētām silikona figūriņām, Gulivera pasaules sajūtas uzbur arī animācija.

„Mēs sadzīvojam ar lelli, tā klausa, bet dažreiz arī neklausa – tas ir normāli, pieaugušie jau arī nedara visu vienmēr, kā vajadzētu darīt, atzīst Leļļu teātra aktrise Dace Vītola.

„Lelles ir dažādas, atšķirīgi raksturi, jāspēj pārslēgties, paredzēt uz priekšu,” saka Lienīte Osipova.

Aktieris Artūrs Putniņš: „Mēs centāmies, lai Gulivers ir mīļš. Viņam ir ģimene, viņš ilgojas pēc savas meitiņas, viņš grib uz mājām.”  

„Patiesums un nemelošana – bērniem jāstāsta pa pasauli, par visām lietām neliekuļojot, pa īstam,” ar tādu attieksmi izrādi iestudējis režisors  Edgars Niklasons.

Izrādē nodarbināti aktieri Lienīte Osipova, Dace Vītola un Artūrs Putniņš, māksliniece Sintija Jēkabsone, mūzikas autors Kaspars Niklasons, izrādes animāciju veidojusi Lizete Upīte, kustību partitūru – Alise Putniņa.

Pirmizrāde 27.novembrī, tuvākās izrādes 21.decembrī un 8.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti