Leļļu teātra krievu trupā top «Truša Edvarda brīnumainais ceļojums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Leļļu teātra krievu trupā top "Truša Edvarda brīnumainais ceļojums". Iestudējums paredzēts bērniem no piecu gadu vecuma un pirmizrādi piedzīvos 3. februārī.

Stāstu “Truša Edvarda brīnumainais ceļojums” 2006. gadā uzrakstījusi godalgotā amerikāņu rakstniece Keita Dikamillo, vairāk zināma kā “Pasakas par Despero” autore, pēc kuras uzņemta arī slavenā animācijas filma. Šis stāsts, kas izseko patmīlīgā, tikai sevi mīlošā truša piedzīvojumiem un sirds izaugsmei, saņēmis prestižo „Boston Globe-Horn Book Award” apbalvojumu.

Krievu trupā šo darbu iestudēt ieradusies viesrežisore no Krievijas Nadežda Aleksejeva, kurai šī būs jau trešā izrāde Latvijas Leļļu teātrī.

Edvards ir porcelāna trusītis, ko savai desmitgadīgajai mazmeitiņai uzdāvina vecmāmiņa. Viņš izbauda patīkamo, taču arī iedomīgo dzīvi ar savu jauno saimnieci, kura pret trusīti izturas ar vislielāko mīlestību un cieņu, līdz kāda ceļojuma laikā pārkrīt pār kuģa bortu un nokļūst jūras dzelmē, kur pavada gandrīz gadu. Vētras laikā Edvards nokļūst zvejnieku tīklos, kas palīdz nelaimīgajam trusītim izkļūt atpakaļ sauszemē. Zvejnieks savu atradumu aiznes sievai, taču Edvardam nākas nokļūt vēl daudzu saimnieku rokās, ieskaitot kādu klaidoni ar suni un četrgadīgu, ar tuberkulozi slimu meitenīti. Jo tālāk virzās truša ceļojums, jo tālāk viņš attālinās no mājām un savas agrākās, savtīgās dzīves. Izejot piedzīvojumu un pārbaudījumu ceļu, iegūstot un zaudējot draugus, Edvards iepazīst gan patiesu līdzcietību, gan mīlestību.

“Šis stāsts skar ļoti būtisku tēmu par mīlestību. Ir svarīgi runāt ar bērniem par jautājumiem, lietām, kas viņiem būs svarīgas visu dzīvi. Un jautājums par to, kas ir mīlestība, ir aktuāls no agras bērnības līdz pat sirmam vecumam. Jo agrāk ar bērnu sāk runāt par šīm lielajām jūtām, jo vairāk viņš sapratīs, kas ar viņu notiek pieaugot,” par izrādi saka tās režisore.

Izrādes vizuālo noformējumu veidojušas veselas trīs mākslinieces – leļļu māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, videomāksliniece Dace Sloka un scenogrāfe, tērpu māksliniece Sintija Jēkabsone. Par iestudējuma muzikālo noformējumu un dziesmu tekstiem parūpējusies Tatjana Bobrova, no angļu valodas darbu tulkojusi Olga Varšavera. Lomās Latvijas Leļļu teātra krievu trupas aktieri: Lilija Sūna, Elīna Feofanova, Jūlija Meščerjakova, Kristīna Varša, Aleksandrs Jonovs, Rodions Kuzmins, Jurijs Luniks, Vladimirs Svoboda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti