Leļļu teātra jaunie aktieri saņem diplomus; iespējams, taps jauna teātra apvienība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 20. jūnijā, liela diena Latvijas Kultūras akadēmijā – ar diplomiem rokās lielajā dzīvē devās kultūras zinātņu, menedžmenta un mākslu speciālisti, starp kuriem arī jaunie leļļu teātra kursa aktieri. Tieši par viņu profesionālo nākotni pēdējā laikā runāts daudz, jo Latvijas Leļļu teātris paziņoja, ka štatā visiem vietu nebūs.

Ik gadu Latvijas Kultūras akadēmijā bakalaura un maģistra grādus saņem aptuveni 120 kultūras nozaru speciālisti. Pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma šogad izlaidumu piedzīvo arī leļļu teātra mākslas aktieri. Kopumā viņi ir 13, un LTV aptaujātie uzskata, ka šai skatuves mākslas nozarei Latvijā ir tālejoša nākotne.

Leļļu teātra jaunie aktieri sevi jau ir pierādījuši gan kā “leļļinieki”, gan kā dramatiskā teātra aktieri. Šobrīd zināms, ka četri no 13 aktieriem turpinās darbu Latvijas Leļļu teātrī.

Matīss Millers ir viens no viņiem: “Es centīšos darīt visu to labāko. Revolūciju nenāku taisīt, nāku ar vēlmi strādāt.”

Deviņi no jaunajiem aktieriem meklēs citus izaicinājumus, tostarp attīstot leļļu teātra laikmetīgās formas. Kā stāsta paši mākslinieki, ar esošā monopolista Latvijas Leļļu teātra kapacitāti šo mērķi sasniegt būtu apgrūtinoši.

Jaunie aktieri plāno jaunas savas ieceres, un, iespējams, tā būs jaunas teātra apvienības veidošana.

Turklāt nu gandrīz mēnesi arī kursa vadītājs Ģirts Šolis vairs nav Leļļu teātra galvenais režisors. “Mēs ļoti nopietni domājam, ko varētu kopā darīt ar šiem jauniešiem. Par to jūs uzzināsiet,” saka Šolis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti