Rīta Panorāma

''Perikls.Tīras princis''

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu

Intervija ar Aivaru Leimani

Leimanis: «Trīs tikšanās» ir interesants iestudējums gan horeogrāfiski, gan muzikāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Iestudējums „Trīs tikšanās”, kurš pasaules pirmizrādi piedzīvos 26.aprīlī, ir interesants ne tikai horeogrāfiskā, bet arī muzikālā ziņā, intervija Latvijas Televīzijas „Rīta Panorāmā” norāda Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Kā vēstīts, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 26. aprīlī notiks trīs baleta viencēlienu „Trīs tikšanās” pirmizrāde. Trīs latviešu komponistu Georga Pelēča, Pētera Vaska un Riharda Dubras mūziku dejas valodā iestudē trīs starptautiska līmeņa horeogrāfi - Bridžeta Breinere, Demiss Volpi un Mario Radačovskis, bet izdejos Latrvijas Nacionālā baleta dejotāji.

Pirmo reizi izdzirdot Riharda Dubras trešo Klavierkoncertu, man likās, ka tā ir ārkārtīgi dejiska mūzika,” atzīst Leimanis. „Atlika piemeklēt vēl divus darbus.”

Pamatojot pārējo skaņdarbu izvēli, Leimanis norāda, ka šādu iestudējumu nevar iedomāties bez Pētera Vaska mūzikas, kuru iestudē daudzviet pasaulē. Savukārt ar Georgu Pelēci Latvijas Nacionālais balets sadarbojies jau iepriekš.

Iestudējums „Trīs tikšanās” ir interesants ne tikai horeogrāfiskā, bet ar muzikālā ziņā," uzsver Leimanis, skaidrojot, ka visi trīs skaņdarbi ir ļoti atšķirīgi.

Iestudējums "Trīs tikšanās" ir iekļauts Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā, taču pasaules pirmizrāde vienmēr ir nozīmīgs notikums, teic baleta mākslinieciskais vadītājs.

Pasaules pirmizrāde vienmēr ir notikums. Visur gaidīts notikums,” uzsver Leimanis, piebilstot, ka Latvijas Nacionālajam baletam šogad ir tikai pasaules pirmizrādes, turklāt visām pirmizrādēm - latviešu komponistu skaņdarbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti