Leimanis: Nākamā sezona baletam būs ne mazāk spraiga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nākamā sezona Latvijas Nacionālajam baletam būs ne mazāk spraiga par aizvadīto, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” pavēstīja Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Leimanis stāsta, ka šosezon Latvijas Nacionālajam baletam bijušas 116 izrādes.

„Tas ir ļoti daudz. Salīdzinoši, piemēram, Bavārijas baletam ir piecdesmit,” uzsver Leimanis.

Latvijas Nacionālā baleta trupa šosezon bijusi daudzās viesizrādēs. Piemēram, Atēnās nospēlētas 17 „Riekstkoža” izrādes. Balets viesojies Itālijā, Somijā, Ukrainā un Krievijā un uzstājies ne tikai Rīgā, bet arī Ventspilī un Jēkabpilī.

[Nākamā sezona] būs ne mazāk spraiga. Iestudējumi būs lieli un vērienīgi,” atklāj Leimanis. „Būs Prokofjeva „Romeo un Džuljeta”, ko iestudēs Valentīna Turku, horvātu horeogrāfe, kas pati ir dejojusi pie Morisa Bežāra un par šo baletu pirms gada ir saņēmu valsts prēmiju Slovēnijā. Otrs lielais iestudējums ir balets „Raimonda”, pēdējais no lielajiem Petipā baletiem, kas pašlaik nav mūsu repertuārā.”

Kā vēstīts, 21.maija vakarā plkst. 18.30 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē ar ikgadējo klasiskā un laikmetīgā baleta vakaru "Iespējams... IV" sezonu noslēgs Latvijas Nacionālais balets – programmā būs jauno horeogrāfu, Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas katedras studentu un absolventu darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti