Panorāma

Jaunsvirlaukā izkauj cūkas ĀCM dēļ

Panorāma

Kad (vai) atvērs čekas maisus?

Vija Vētra Latvijā svin savu 95. dzimšanas dienu

Leģendārā dejotāja Vija Vētra atzīmē 75 skatuves gadus dejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

12. jūnijā plkst. 17.00 un 18. jūnijā plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības namā izskanēs jubilejas koncerti un sarunas, atzīmējot leģendārās dejotājas, horeogrāfes, mākslinieces un pedagoģes Vijas Vētras 95 dzīves un 75 skatuves gadus dejā.

Sarunas laikā Vētra dalīsies stāstos par bērnību, jaunību, karu un emigrāciju, un, protams, deju. Vija Vētra (1923) ir rīdziniece. Kā viņa atzīst Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Neatliekama saruna", dejotāja ir vien piecus gadus jaunāka par Latviju; lai arī viņa ir dejojusi baletu, Vētras kaislība ir indiešu deja.

Par dejotāju viņa vēlējusies kļūt jau kopš bērna kājas, tāpēc agri devās uz Vīni, kur varēja pamatīgi apgūt gan klasiskās, gan modernās dejas pamatus. Vēlāk devusies uz Austrāliju, kur atvērusi deju studiju, strādājusi arī Vācijā, Ņujorkā un citur pasaulē. Kopš 1990.gada regulāri viesojas Latvijā un sniedz gan koncertus, gan deju meistarklases.

Savukārt intervijā "Latvijas Radio 1" raidījumam "Monopols" Vētra atskatījās uz Latvijas ziedu laiku, reflektēja par pašreizējo situāciju Latvijā un stāstīja par savām gaitām trimdā. 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti