Laura Groza-Ķibere: Priecāšos, ja pirms izrādes «Ziloņcilvēks» skatītāji zinās Linča filmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016.gada 26. februārī Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde Bernarda Pomeranca lugas „Ziloņcilvēks” iestudējumam Lauras Grozas-Ķiberes režijā. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Iebrauc kino!" režisore stāsta, ka pat priecāsies, ja cilvēki, dodoties uz izrādi, būs redzējuši Deivida Linča filmu "Ziloņcilvēks".

Luga "Ziloņcilvēks" pagājušajā gadā uzvesta Brodvejā, bet 1980.gadā tapusi Deivida Linča filma ar tādu pašu nosaukumu. Kā stāsta Laura Ķibere-Groza, luga nav tapusi pēc filmas scenārija - vispirms bijusi Pomeranca luga, bet Linčam tapis neatkarīgs scenārijs.

“Es neiestudēšu Linča filmu un Linča scenāriju. Es iestudēšu Bernarda Pomeranca lugu “Ziloņcilvēks”,” uzsver režisore, tomēr neapšauba, ka viņai nāksies rēķināties ar Linča ietekmi.

“Man nav iebildumu un es pat priecāšos, ja cilvēki zinās šo Linča filmu, jo tad viņiem varbūt būs interesanti salīdzināt, bet te nevietā būs pārmetums, ka teātris seko kino, jo teātris ir teātris un kino un kino, lai gan paralēlās ietekmes pastāv,” norāda Laura Groza-Ķibere.

Linča filmu “Ziloņcilvēks” iespējams noskatīties te.

Jau vēstīts, ka šajā sezona Laura Groza-Ķibere Dailes teātrī iestudējusi Nika Dīra "Frankenšteinu". Izrāde izvirzīta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio balvai "Kilograms kultūras". Arī režisores iestudējums "Equus" tika izvirzīta šai balvai, ka arī pretendē uz "Spēlmaņu nakts 2015" balvu nominācijā "Gada mazās formas izrāde". Savukārt izrāde "1984." ir starp "Spēlmaņu nakts" pretendentēm kategorijā "Gada lielās formas izrāde", bet pati Laura Groza-Ķibere nominēta "Spēlmaņu nakts 2015" balvai kategorijā "Gada režisors".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti