Laura Groza-Ķibere iestudē «Doriana Greja portretu» ar Daini Grūbi titullomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Režisore Laura Groza-Ķibere Dailes teātrī iestudē izrādi “Doriana Greja portrets” – Oskara Vailda izjūtu drāmu divos cēlienos. Pirmizrāde paredzēta 2017.gada 3.februārī Dailes teātra Lielajā zālē. Dorianu Greju izrādē atveidos Dainis Grūbe.

Kad Bazils Holvards uzglezno skaistā, nevainīgā jaunekļa Doriana Greja portretu, tas satriec gan viņus abus, gan viņu cinisko draugu lordu Henriju Votonu. Uz audekla iemiesotais ideāls liek Dorianam vēlēties palikt mūžīgi jaunam, lai novecotu tikai portrets. Viņš iemantos visu pasauli, bet pazaudēs savu dvēseli. Viņu gaida mūžīga jaunība, bezgalīgas kaislības, noslēpumainas un izsmalcinātas baudas, neprātīgi prieki un vēl neprātīgāki netikumi. Turpretī portrets tagad nesīs viņa kauna un negoda nastu. Grēki saēd skaisto portretu kā tārpi mirušu miesu.

Liktenis viņiem visiem ir sagatavojis izmeklētus priekus un izmeklētas ciešanas. Par bagātību, par mākslu, par skaistumu – par visu ir dārgi jāmaksā. Ir laiks izvēlēties, kā dzīvot tālāk. Bet varbūt izvēle jau ir notikusi...

Doriana Greja lomā būs Dainis Grūbe, Lordu Henriju Votonu atveidos Juris Žagars, bet Bazilu Holvardu – Intars Rešetins. Pārējās lomās atveidos baleta māksliniece Elza Leimane (Sibilla Veina) un aktieri Indra Briķe (Misis Veina), Lauris Dzelzītis (Džeimss Veins), Gints Andžāns (Alans Kempbels), Lilita Ozoliņa (Hercogiene), Sarmīte Rubule (Lēdija Agata), Ērika Eglija (Viktorija Votona / Sieviete dzertuvē), Lauris Subatnieks (Deivids Stouns), Mārtiņš Upenieks (Sers Tomass), Artūrs Dīcis (Sers Roberts Bentlijs), Dainis Gaidelis (Lords Erskins / Sulainis Viktors Pārkers), Kaspars Zāle (Adrians Singltons), Pēteris Liepiņš (Īzaks) un Anete Krasovska (Mūziķe). Izrādēs piedalīsies arī baleta solisti Arturs Sokolovs vai Andris Pudāns (Romeo).

Radošajā komandā strādā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, komponists Kārlis Auzāns, horeogrāfe Inga Krasovska, baleta ainu horeogrāfe Elza Leimane, video mākslinieks – Artis Dzērve un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs. Dramatizējumu veidojušas Evita Mamaja (arī tulkojuma autore) un Laura Groza-Ķibere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti