Laulāto saruna nakts garumā – tapis Ivana Viripajeva lugas iestudējums «Saules līnija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. oktobrī pulksten 20.00 Žaņa Lipkes memoriālā pirmizrādi piedzīvos neatkarīgās producentu kompānijas "KatlZ" un Jevgeņijas Šermeņevas izrāde "Saules līnija" pēc mūsdienu krievu dramaturga Ivana Viripajeva lugas. Iestudējumā spēlē Andris Bulis un Marija Daņiluka, informēja izrādes veidotāji.

Precēts pāris, četrdesmitgadnieki, pēc septiņiem gadiem laulībā piedzīvo attiecību krīzi un mēģina no jauna atrast ceļu, lai paliktu kopā. "Viripajevs lugu “Saules līnija” veidojis kā divu mīlošu cilvēku nospriegotu dialogu par patiesu tuvību – dzirkstoši, ironiski un ar humora izjūtu atklājot dažādus mehānismus, kas attiecībās traucē saprasties un patiesi ieraudzīt un sadzirdēt vienam otru," atklāja veidotāji. 

Laulāto sarunu nakts garumā izspēlēs Dailes teātra aktieris Andris Bulis un aktrise Marija Daņiļuka, kura pašlaik spēlē vairākos Krievijas teātros, bet Rīgas teātra skatītājiem pazīstama ar lomām Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, kā arī titullomu izrādē "Persiešu valodas stundas" Žaņa Lipkes muzejā 2018. gadā.

Ivans Viripajevs ir viens no zināmākajiem Krievijas mūsdienu dramaturgiem. Latvijā Viripajeva darbi ir pazīstami – pēdējos gados iestudētas lugas “Irānas Konference”, “Saviļņojums”, “Nepanesami ilgi apskāvieni” un “Dzērāji”. 

Izrādes idejas autore un režisore ir Jevgeņija Šermeņeva. Izrādi veido aktieri Andris Bulis un Marija Daņiļuka, scenogrāfe Dace Ignatova (scenogrāfu apvienība “Grāfienes”), horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs, skaņu mākslinieks Olivers Tarvids, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Producē Andra Treibaha, "KatlZ".

Izrāde krievu valodā bez tulkojuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti