Rīta Panorāma

Intervija ar Andreju Klementjevu

Rīta Panorāma

Eksperts: Autovadītājiem jāmaina braukšanas paradumi

Daugavpilī iestudēta "Īsa pamācība mīlēšanā"

Latviskās identitātes kodols Daugavpils teātra izrādē «Īsa pamācība mīlēšanā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Blaumaņa saturiskajā feļetonā es esmu gatavs apgalvot, ka ir iekodēts latviskās identitātes kodols. Viņi ir bijuši cilvēki ar jautru dabu, un savā dzīvē vismaz vienu reizi izdarījuši kaut ko tādu, par ko cilvēkiem gadiem pieticis ko runāt," par Daugavpils teātrī nupat tapušo muzikālo iestudējumu "Īsa pamācība mīlēšanā" saka  režisors, Daugavpils teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs.

Slaveno Rūdolfa Blaumaņa feļetonu bagātina tikpat populāra Raimonda Paula mūzika, tomēr daugavpilieši izrādē ielikuši arī nopietnību, kas ir mīlestība un cilvēcība.

"Man ir paveicies, ka režisors man iedeva Annu. Tā tiešām ir interesanta iespēja pieskarties saknēm, tai lielai gribēšanai, kas ir katrā meitā," teic Annas lomas atveidotāja Līga Ivanova.

Izrādē "Īsa pamācība mīlēšanā" piedalās arī Daugavpils modernā baleta trupa un latgaliešu postfolkloras grupa "Laimas muzykanti". Izrādes radošais izaicinājums ir arī modes mākslinieka Dāvida kostīmi.

"Kad es atbraucu uz Daugavpils teātri un ieraudzīju tik ļoti vizuāli skaistu teātri. Tas ir tik latvisks, tik skaists, tā vide prasīt prasās pēc tāda patriotiska gabala un skaistām drēbēm," norāda kostīmu mākslinieks  Dāvids (Romans Andrejevs). Viņš iedvesmu kostīmiem smēlies no Vidzemes tautas tērpiem, no Rūdolfa Blaumaņa dzimtenes.

"Ja godīgi, šī izrāde ir vienīgi un tikai par izrādīšanos. Šī izrāde nav ne par ko citu, te katrs cenšas atstāt iespaidu un dzīvot. Tas vienmēr ir bijis aktuāli," saka Dāvids.

Kā vēstīts, iestudējuma "Īsa pamācība mīlēšanā" pirmizrāde Daugavpils teātrī notiks 23.oktobra vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti