Latvijas Radio pirmatskaņos uzvedumu bērniem – «Šausmiņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Radio "Radioteātris" piedāvā pirmatskaņojumu – Dzintara Tilaka romāna "Šausmiņa" uzvedumu sešās daļās. Pirmā epizode lineārajā apraidē būs klausāma jau svētdien, 24. jūlijā, pulksten 10.35 Latvijas Radio pirmajā kanālā, kā arī Latvijas Radio mājaslapā un mobilajā lietotnē.

"Mani ļoti pozitīvi pārsteidza tas, kādā kvalitātē Dzintars Tilaks šo darbu ir uzrakstījis. "Šausmiņa" ir lieliska lasāmviela un šajā gadījumā arī klausāmgabals gan tiem, kas prot lasīt, gan vecākiem, kas lasa priekšā saviem bērniem. Darbs atklāj tādu cilvēcīgu labestību, kas mūsdienās ir ne tik ļoti tiražēta, tādēļ vēl jo vairāk aktuāla. Veidojot šo uzvedumu, mums bija svarīgi, lai tas būtu interesants gan bērniem, gan vecākiem, kas nav aizmirsuši, ka viņi reiz bija bērni," stāsta uzveduma "Šausmiņa" režisors Valdis Lūriņš.

"Skolas vecuma romāns" – tā grāmatu "Šausmiņa" ir nodēvējis pats tās autors Dzintars Tilaks, kurš, veidojot šo darbu, cerēja, ka tā būs ne tikai laba lasāmviela jaunajiem lasītājiem, bet arī iemesls "neķert kreņķi", paraugoties uz sevi no malas. Grāmatas galvenā varone Šausmiņa jeb Šarlote Ausma mācās 3. klasē, tādēļ darbs būs īpaši piemērots klausītājiem un lasītājiem no 9 gadu vecuma.

Šarlotes Ausmas lomā ir iejutusies aktrise Dita Lūriņa, bet pārējās lomās – Ruta Vītiņa un Valdis Lūriņš.

Par uzveduma muzikālo noformējumu ir parūpējies komponists Valdis Zilveris, skaņu režisors – Andis Ploks. "Šausmiņas" redaktore ir Dzintra Matuzāle, producente Māra Eglīte.

Uzveduma "Šausmiņa" pirmā daļa būs dzirdama Latvijas Radio 1 – kanālā "Radioteātris bērniem" svētdien, 24. jūlijā, plkst. 10.35, bet nākamās piecas daļas turpmākajās svētdienās līdz 28. augustam. Tāpat uzvedums klausāms arī Latvijas Radio mājaslapā un mobilajā lietotnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti