Latvijas Nacionālais balets Atēnās rāda «Riekstkodi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Latvieši atveduši Grieķijā pasaku" – tā par Latvijas Nacionālā baleta viesizrādēm Atēnās saka atzinīgie grieķu skatītāji.

Ziemassvētku laikā no 25.decembra līdz 5.janvārim „Badminton" teātra telpās mūsu mākslinieki izrādīs kopumā 17 Pētera Čaikovska baleta „Riekstkodis" izrādes.

„Badminton" teātra producents Hristos Cilijannis intervijā Latvijas Radio atzīst, ka ar nepacietību gaidījis horeogrāfa Aivara Leimaņa un latviešu dejotāju ierašanos Atēnās. Un tam min vairākus iemeslus.

"Riekstkodis" ir izrāde visai ģimene, jo pat mums pieaugušajiem patīk pasakas, patīk iztēloties, iziet aiz realitātes robežas, sevišķi šajās smagajās dienās. Brīnišķīga Čaikovska mūzika - tiek uzskatīts, ka tā ir viņa labākā mūzika. Burvīga Mariusa Petipa horeogrāfija, kuru pilnveidoja izcilais Meistars Aivars Leimanis. Ticiet vai nē, bet Leimanis pirms daudziem gadiem ir uzstājies Atēnās kā dejotājs ar pasaulslavenām zvaigznēm no Lielā teātra un Marijas teātra. Mēs lepojamies, ka esam pazīstami ar Aivari Leimani un mums ir tas gods tagad sadarboties ar viņu," saka Hristos Cilijannis.

Pirmā iepazīšanās ar Latvijas Nacionālo baletu grieķu publikai notikusi pirms diviem gadiem, kad Atēnās tika izrādīta "Žizele". Toreiz visas biļetes uz četrām izrādēm tikušas  izpirktas. Tieši tāpēc latviešu mākslinieki tikuši uzaicināti atkārtoti. Tagad, kā saka Aivars Leimanis, ar "septiņpadsmit Riekstožiem", tātad ar septiņpadsmit izrādēm, kas tiks izrādītas līdz par 5.janvārim.

„Ieradušies te esam no Itālijas, kur 11 dienas rādījām „Apburto princesi" un „Korsāru", pirms tam bijām Somijā – tāds ceļojumu laiks. Uzstāties Atēnās ir liels prestižs un gods, arī milzīga atbildība," saka Leimanis.

Lai rādītu labāko sniegumu, Atēnās atvesta liela kravas mašīna ar dekorācijām. Ir ieradusies arī diezgan liela grupa, kas ir kopumā 72 cilvēki. Te ir jānostrādā uz 100 un vairāk procentiem.

„Grieķijas publika ir saprotoša, izlutināta ar pasaules labākajiem dejotāaju vārdiem, šeit regulāri viesojas visas lielākās zvaigznes. Šeit skatītājs vēro kā caur palielināmo stiklu," atzīst Leimanis.

Latvijas nacionālā baleta pasakaina izrāde "Riekstkodis" ir brīnisķīga Ziemassvētku dāvana ne vien grieķu publikai, bet arī visai latviešu biedrībai šajā valstī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti