Latvijas mākslinieki piedalās Baltijas Dejas platformas pilotprojektā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 9. līdz 11. maijam Viļņā festivāla “New Baltic Dance” ietvaros norisināsies Baltijas Dejas platformas pilotprojekts. Notikums pulcēs laikmetīgās dejas māksliniekus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, pavēstīja Latvijas Dejas informācijas centra pārstāvji. 

Projektā katru valsti pārstāvēs divas izrādes un pieci līdz seši mākslinieki vai apvienības ar 15 minūšu garām izrāžu vai darbu ieceru prezentācijām. No Latvijas būs skatāmas izrādes “Future Freak” (horeogrāfi Agate Bankava un Andris Kačanovskis) un “Bedre” (hor. Sintija Siliņa), saīsinātā versijā tiks prezentētas izrādes “Divotne” (hor. Rūta Pūce un Anna Novikova) un “Rokzvaigne” (hor. Agnese Bordjukova) un darbi procesā “Labrys” (hor. Krišjānis Sants un Ieva Gaurilčikaite), “Vientuļais gans” (hor. Andris Kačanovskis) un “Let me get me” (hor. Jānis Putniņš un Eva Kronberga).

Papildus notiks arī diskusijas un tikšanās ar starptautisku organizāciju un sadarbības tīklu pārstāvjiem. Platformu apmeklēs 60 ārzemju viesi – producenti, festivālu vadītāji, kritiķi un kuratori no vairāk nekā 20 valstīm. Kopumā Viļņā tiksies vismaz 80–90 Baltijas mākslinieki – horeogrāfi, dejotāji, mūziķi, video un gaismu mākslinieki u. c.

Baltijas Dejas platformas organizēšanā sadarbojas trīs organizācijas – STL (Sõltumatu Tantsu Lava) no Igaunijas, Latvijas Dejas informācijas centrs un Lietuvas Dejas informācijas centrs.  

Pilotprojektā iekļautās izrādes izvēlējās katru valsti pārstāvošā organizācija. Platformai turpinoties, iecerēts, ka darbu atlasi veiks visu trīs valstu pārstāvji kopā. Plānots, ka Baltijas valstis platformu pie sevis uzņems pārmaiņus, katru reizi pievēršot īpašu uzmanību situācijai attiecīgajā valstī.

Pilotprojekts notiek Lietuvā labi zināmā festivāla “New Baltic Dance” ietvaros, kurš norisinās kopš 1996. gada. Jau divus gadus festivālā organizētas Lietuvā tapušu izrāžu prezentācijas, un šis formāts ir izrādījies veiksmīgs – sekojušas vairākas viesizrādes un sadarbības projekti.

Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Lietuvas Dejas informācijas centrs, Lietuvas Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti