Kultūras ziņas

Ābecīte tautastērpu darinātājiem un valkātājiem

Kultūras ziņas

Baltijas laikmetīgā keramika

Latvijas Leļļu teātris sāk sezonu

Latvijas Leļļu teātris sāk izaicinošu sezonu ārpus vēsturiskajām telpām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

3. augustā sezonu sācis Latvijas Leļļu teātris. Šī sezona kolektīvam solās būt izaicinoša, jo teātra vēsturiskajās telpās Barona ielā sācies remonts, kaut arī vēl nav saņemts viss nepieciešamais finansējums.

Leļļu teātra trupa pārcēlusies un uz pirmo sapulci 3. augustā pulcējās Rīgas Latviešu biedrības namā, kas uz laiku būs teātra pastāvīgā darbības vieta. Remonts vecajā ēkā ir sācies, tam pašlaik no valsts ir piešķirti 3,3 miljoni eiro, taču tiek gaidīts vēl papildu finansējums.

Kā pastāstīja teātra vadītājs Vilnis Beķeris, vēl nepieciešami 1,3 miljoni eiro. Teātrī cer uz “valdības labvēlīgu lēmumu, ka atradīs šo naudu”.

No šīs sezonas teātra štatā sāk strādāt režisors Edgars Niklasons, kurš jau parādījis savu interesi par darbu leļļu teātra specifikā ar savu Latvijas Kultūras akadēmijas diplomdarbu “Herbe ar lielo cepuri” un vēl vairākos iestudējumos. Šobrīd režisors strādā oriģinālā animācijas izrādes tehnikā.

“Pielāgojoties jaunajiem apstākļiem, ka ļoti daudz kas ir jāveido digitāli, mēs veidojam pēc multfilmas principiem ar 2D marionetēm. Skatoties tā būs kā “stop-motion” multfilma, bet patiesībā to dzīvajā veidos leļļu teātra aktieri. Tas ir pirmais darbs, ko mēs augustā novedīsim līdz galam,” atklāja režisors.

Ņemot vērā, ka bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, vēl netiek vakcinēti pret Covid-19, teātra zālē būs jāievēro distancēšanās, tomēr pašlaik tiek solīts, ka teātra biļešu cenas netiks celtas.

“Mēs esam pamatīgi strādājuši. Mums ir sešas izrādes, kuras skatītāji vēl nav redzējuši, un trīs izrādes ir paredzētas vēl šajā gadā,” stāstīja Vilnis Beķeris. “Galvenais ir saglabāt trupā mūsu māksliniecisko līmeni un saglabāt mūsu mīļo skatītāju.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti