Kultūras ziņas

Latvijas Nacionālais teātris uzsāk 99. sezonu

Kultūras ziņas

Mūžībā devies komponists Pēteris Plakidis

Leļļu teātris pievēršas jauniešu un pieaugušo auditorijai

Latvijas Leļļu teātris pievēršas jauniešu un pieaugušo auditorijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Leļļu teātris savu jauno sezonu jau sācis, un saviem skatītājiem sola daudz jaunumu. Svaigi, neparasti iestudējumi, Eiropas viesrežisori, īpaši pieaugušo auditorijai veidotas izrādes, kā arī labiekārtotas skatītājiem nepieciešamās telpas – tās ir šīs sezonas aktualitātes Leļļu teātrī.

Latvijas Leļļu teātrī rosība manāma visur – foajē vēl darbojas strādnieki, bet Lielajā zālē rit jaunas izrādes mēģinājums, kam pirmizrāde jau septembrī. Tas būs Evijas Gulbes stāstu par žurkulēniem Koko un Riko iestudējums. Izrādes režisors un teātra mākslinieciskais vadītājs Ģirts Šolis iecerējis izrādē iztikt bez vārdiem.

"Tas mums ir diezgan sarežģīts, jauns izaicinājums, aktieri arī vēl īsti nesaprot –  kā. Skatāmies, meklējam. Man – kaut kas jauns un nebijis. Latvijas leļļu teātrī mēģinājumu atteikties no valodas nav bijis," atzīst teātra mākslinieciskais vadītājs Ģirts Šolis.

Pēc vairāku gadu centieniem Leļļu teātrim izdevies spert soli, lai piesaistītu jauniešu un pieaugušo auditoriju. "Tā ir aktualitāte, kas diemžēl aizkavējās. Jau pagājušajā sezonā bija mērķis uzrunāt pieaugušo auditoriju," piebilda Šolis.

Jaunajā sezonā paredzētas divas šai auditorijai domātas izrādes – šveiciešu režisors Dāvids Džovanzana pavasarī Rīgā iestudēs “Romeo un Džuljetu”, bet jau rudenī mēģinājumus sāks nīderlandiešu režisors Duda Paiva, kurš iestudēs Raiņa lugu "Zelta zirgs".

Teātra mākslinieciskais vadītājs sola – jaunā sezona būs ļoti piesātināta un dinamiska. Taču tajā nebūs sagaidāma jau pavasarī plānotā režisora Andra Kalnozola iestudējuma “Kazanova” pirmizrāde, kas tika atcelta režisora slimības dēļ. "Diemžēl Kazanova ir jānoliek malā. Tas, visdrīzāk, varētu būt nākamās sezonas rudens," teica teātra mākslinieciskais vadītājs.

Tikmēr bez jauniem iestudējumiem Leļļu teātra apmeklētājus priecēs dažādi tehniski uzlabojumi. Jau pērn lielajā zālē nomainīti krēsli, šovasar izremontētas tualetes un paplašināta garderobe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti