Latvijas Leļļu teātris piedalās starptautiskā leļļu teātru festivālā Kijevā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 8. līdz 12. septembrim Latvijas Leļļu teātris Ukrainas galvaspilsētā Kijevā piedalās starptautiskajā leļļu teātru festivālā “PuppetUP”. Latvijas pārstāvji uz vērienīgo festivālu aizveduši krievu trupas izrādi “Mazais princis”, kura tika izrādīta jau pirmajā festivāla dienā, 8. septembrī.

II Starptautiskais leļļu teātru festivāls “PuppetUP” šogad pulcē dalībniekus no Gruzijas, Serbijas, Ukrainas, Spānijas, Slovēnijas, Islandes, Igaunijas, Polijas, Brazīlijas, Horvātijas, Ķīnas, Francijas un Tunisijas, informēja Latvijas Leļļu teātra pārstāvji. Latvieši saviem kolēģiem rādīja pagājušās sezonas jauniestudējumu pēc A. de Sent-Ekziperī darba motīviem “Mazais princis”. Visā pasaulē pazīstamo un iemīļoto darbu režisore Vija Blūzma iestudējusi smilšu animācijas tehnikā. Izrādē lomās redzami aktieri Jūlija Meščerjakova un Rodions Kuzmins-Reizvihs.

Režisore Vija Blūzma stāsta: “Fascinējoši ir tas, ka izrādes radīšana notiek konkrētajā brīdī. Skatītāju acu priekšā aktieris strādā ar smiltīm un top brīnums – pasaka, vesela pasaule, kas mainās. Visinteresantākais šajā brīnišķīgajā klasiskajā stāstā man šķiet pats mazais princis. Viņš atklāj pasauli un sevi caur cilvēkiem, piedzīvojumiem, notikumiem, tajā pašā laikā citi atklāj sevi caur mazo princi. Viņš ir kā bērns, kurš pasauli redz skaidrāk un godīgāk. Bērni grib, lai uz viņu jautājumiem mēs atbildam skaidri un godīgi, necenšoties neko piepušķot, uzlabot vai nomaskēt.”

Izrāde domāta bērniem no 6 gadu vecuma un pieaugušajiem. 2018./2019. gada sezonā teātris plāno piedalīties vēl vismaz divos festivālos – Polijā un Rumānijā, kuros tiks rādīts "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvai kategorijā "Gada lielās formas izrāde" nominētais iestudējums “Zelta Zirgs”. Režisora Dudas Paivas iestudētā interpretācija par Raiņa lugu šogad jau plūkusi laurus Lomžas (Polija) starptautiskajā teātru festivālā “Valise” saņemot Grand Prix.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti