Latvijas Leļļu teātris ieskandinās vasaru ar brīvdabas radio un izstādi «Lelles aiz stikla»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Leļļu teātris 31. maijā no pulksten 12.00 – 15.00 aicina lielus un mazus garāmgājējus paviesoties teātra pagalmā, kur notiks izstādes “Lelles aiz stikla” atklāšana.

Leļļu teātra pārstāvji paziņojumā presei informē, Leļļu teātra ēkas logus māksliniece Anita Znutiņa-Šēve pārvērtusi par savdabīgiem skatlogiem, radot leļļu muzeja ekspozīciju vasaras periodam “Lelles aiz stikla”.

Jebkurā diennakts laikā līdz pat jūlija vidum tā būs pieejama garāmgājējiem, iegriežoties teātra pagalmā.

Atklāšanas dienā trīs stundu garumā teātra pagalmā būs dzirdams brīvdabas radio “Balkona balsis”, dīdžeju lomā iejūtoties teātra aktieriem Dacei Vītolai, Artūram Putniņam un Miķelim Žideļūnam, kuri atskaņos gan labi pazīstamas, gan mazzināmas izrāžu dziesmas.

 Improvizētais radio raidījums tiks straumēts arī teātra “Facebook” lapā.

“31. maijs šogad ir ļoti gaidīts datums, kad noslēdzas skolas gads un attālināto mācību izaicinājums bērniem un vecākiem. Mēs gribējām sagādāt ģimenēm svētku sajūtu, jo bērni ir šo pēdējo mēnešu varoņi – izturējuši dzīvi bez draugiem, pasākumiem, apguvuši daudz jaunu prasmju. Brīvdabas radio ir formāts, kuru var baudīt bez vajadzības pulcēties pārāk tuvu un nepieciešamības kaut ko saskatīt, vienlaikus mūsu aktieru balsis – gan sarunās, gan dziesmās – būs klātesošas un dzīvas – raidītas no teātra balkona.

Balsis ir kaut kas leļļu teātri ļoti raksturojošs – tas, pēc kā skatītāji atpazīst mūsu aktierus, jo tās dzirdamas gan izrādēs, gan multfilmās, pašiem aktieriem bieži paliekot neredzamiem.

Spēlēt izrādes mēs pašlaik vēl nevaram, bet tas nenozīmē, ka nevaram uzrunāt savus skatītājus citā veidā. Raidījuma laikā aktieri runās par dažādām emocijām, ko bērni piedzīvojuši šajā laikā, vienlaikus sasaistot tās ar tēmām, kas tiek risinātas izrādēs un to dziesmās,” stāsta teātra Mārketinga nodaļas vadītāja Rūta Petrauska.

Teātrī uzsver, ka pasākuma norises laikā teātra teritorijā tiks ielaists ierobežots cilvēku skaits un apmeklētāju plūsma tiks regulēta. Pagalmā būs pieejami roku dezinficēšanas punkti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti