Latvijas Leļļu teātra Kamīnzāle – jauns spēles laukums Rīgas Latviešu biedrības namā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

3. oktobrī Rīgas Latviešu biedrības namā (RLBN) tiks atklāts jauns Latvijas Leļļu teātra spēles laukums – Kamīnzāle, informēja teātra pārstāvji.

Ņemot vērā būvvaldes slēdzienu, kopš sezonas sākuma līdz ēkas rekonstrukcijas uzsākšanai Latvijas Leļļu teātra Mazā zāle ir slēgta, radās nepieciešamība meklēt papildu spēles laukumu, kur varētu izrādīt līdzšinējās Mazās zāles izrādes. Sadarbībā ar RLBN un Kultūras ministriju tika rasts risinājums par pagaidu zāles izveidi RLBN Kamīnzālē, kas vismaz divus gadus būs pastāvīgais teātra mazais spēles laukums.

Kamīnzāles ietilpība ir 110 vietas, taču sakarā ar ierobežojumiem šobrīd skatītājiem pieejamas 60 vietas, kas sadalītas divu, trīs vai četru cilvēku mājsaimniecību grupās. Uz jaunajām telpām Merķeļa ielā 13 jau no šīs nedēļas nogales pārcelsies tādas izrādes kā “Salātlapiņa”, “Kazlēns, kas prata skaitīt līdz desmit”, “Trīs sivēntiņi un vilks”, “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”, “Tuntuļu Jurītis”, “Makss un Morics”, “Sarkangalvīte un vilks”, “Pasaka par Diegabiksi”, “Kaķēns vārdā Vau”, “Lapsēns Blēdis”, “Īkstīte” un “Princese uz zirņa”. 

Šobrīd pārdošanā pieejams oktobra un novembra repertuārs. Biļetes uz Kamīnzēles izrādēm tiek tirgotas internetā un visās ''Biļešu paradīzes'' kasēs. Teātra pārstāvji uzsver, ka biļetes netiks tirgotas pašā biedrības namā pirms izrādes sākuma, jo tur kase nav pieejama.

3. oktobrī jauno zāli atklās Viestura Roziņa režisētā izrāde “Salātlapiņa”, kas 2018./2019. gadā tika nominēta “Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā "Gada izrāde bērniem", izrādes režisors Viesturs Roziņš – kategorijā "Gada režisors", savukārt ritma grupa "Perpetuum Ritmico" – kategorijā "Gada muzikālās partitūras autors".

Vienlaikus ar Kamīnzāli izrādes turpinās izrādīt arī Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē, kas atrodas Krišjāņa Barona ielā 16/18. Abas zāles atrodas dažu minūšu gājiena attālumā viena no otras. Lai nerastos pārpratumi, skatītāji ir aicināti pievērst pastiprinātu uzmanību norādēm, kurā no abām spēles telpām paredzēta konkrētā izrāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti