Latvijas Kultūras akadēmija pandēmijas dēļ šoruden neuzņems jaunu aktierkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pandēmijas dēļ Latvijas Kultūras akadēmija nolēmusi šogad neuzņemt jaunu aktierkursu. Uzņemšana bakalaura studijās “Dramatiskā teātra aktiera māksla” pārcelta uz 2021. gadu.

Akadēmijas Senāts šādu lēmumu pieņēmis, izvērtējot potenciālo risku, ka šā gada rudenī vēl nebūs iespējams atsākt pilnvērtīgas klātienes studijas nepieciešamajā apjomā un bez distancēšanās. Akadēmijā norāda, ka aktiermākslas studijās, īpaši sākumposmā, “saskarsmei un dzīvajam kontaktam visos specializācijas pamata kursos ir izšķiroša nozīme, un studiju kvalitāte ciestu, ja to nebūtu iespējams nodrošināt”.

Pašlaik akadēmijā studijas turpina Jaunā Rīgas teātra aktieru kurss un Valmieras teātra kurss, kā arī topošie režisori un horeogrāfi, kuru studijas arī būtiski ietekmē distancēšanās noteikumi.

Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors mākslinieciskās jaunrades darbā Elmārs Seņkovs video uzrunā sociālajā tīklā “Facebook” pauda:

“Teātris ir dzīva māksla un kolektīva māksla.

Akadēmijai ir grūti iztēloties, kā varētu norisināties studijas dramatiskā teātra aktiermākslā tieši bez fiziska kontakta.

Tāpēc šajā neprognozējamajā laikā Latvijas Kultūras akadēmija ir pieņēmusi lēmumu pārcelt iestājeksāmenus uz 2021. gadu. Toties šovasar būs iestājeksāmeni gan radošajās industrijās, gan starpkultūru sakaros, mākslas un kultūras studijās un audiovizuālās mākslas studijās. Tie, kuriem interesē kino un skatuves māksla, uzmanīgi ieskatieties šajā programmā, jo tur varēs apgūt gan filmu režiju, gan operatora mākslu, skatuves un audiovizuālās mākslas producēšanu un citas radošas lietas.”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti