Latvijas dejotāji uzsāk ceļu uz 2018. gada Deju svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Jau septiņpadsmito reiz notiks Jaunrades deju konkurss, kur 29 autori vērtēšanai nodos 57 jaunas dejas. Šogad konkursam pieteiktās 57 dejas izdejos 32 deju kolektīvi.

Sestdien, 26. janvārī Valmierā pulcēsies Latvijas dejas speciālisti un deju mīļotāji, informē Latvijas Nacionālā kultūras centrs Komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Jau septiņpadsmito reiz notiks Jaunrades deju konkurss, kur 29 autori vērtēšanai nodos 57 jaunas dejas. Gadskārtējais Jaunrades deju konkurss iezīmēs jauna ceļa sākumu uz Deju svētkiem 2018.gadā. "Par tradīciju kļuvušais Jaunrades deju konkurss ir ļoti būtisks dejotāju repertuāra veidošanā. Arī šovasar gaidāmajos Deju svētkos 15 dejas, kas būs skatāmas Lieluzvedumā Daugavas stadionā, nākušas no Jaunrades deju konkursos piedāvātā," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra dejas mākslas eksperte Maruta Alpa.

Iepriekšējā Jaunrades deju konkursā 2012. gadā tika aizsākta jauna tradīcija - debitantu un autoru ar nelielu pieredzi dejas tika vērtētas atsevišķi no pieredzējušu un pazīstamu horeogrāfu darbiem. Arī šogad konkursā ar savām dejām piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas, Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības akadēmijas absolventi, Latviešu dejas skolas absolventi un studenti. Pieredzes bagāto un ilggadējo horeogrāfu vidū redzēsim Agra Daņiļēviča, Ilmāra Dreļa, Jāņa Ērgļa, Taigas Ludboržas, Jāņa Purviņa un Guntas Skujas jaundarbus.

Šogad konkursam pieteiktās 57 dejas izdejos 32 deju kolektīvi. Blakus zināmiem un pazīstamiem deju ansambļiem "Daiļrade", "Dziga", "Diždancis", "Kalve", "Līgo", "Lielupe", "Vektors", "Teiksma", "Zalktis", "Raksti" un "Mārupieši" redzēsim dejotājus no Ludzas, Saldus, Salacgrīvas, Cēsīm, Dobeles, Bauskas, Carnikavas, Ķekavas, Meņģeles, Kabiles un Platones. Konkursa pamatuzdevums ir nodrošināt mākslinieciski augstvērtīga repertuāra izveidi Latvijas tautas deju kolektīviem, stimulēt horeogrāfus jaunrades darbam, sadarbībai ar komponistiem, kā arī izpētīt latviešu horeogrāfiskās folkloras vērtības un iekļaut tās laikmetīgajā skatuves žanrā.

XVII Jaunrades deju konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti