Latvijā viesosies lugas «Frankenšteins» autors Niks Dīrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šonedēļ Latvijā viesosies pazīstamais britu dramaturgs un scenārists Niks Dīrs, kurš ir arī Dailes teātrī iestudētās lugas “Frankenšteins” autors. 19.oktobra izrādē Niks Dīrs noskatīsies Dailes teātra iestudējumu un tiksies ar izrādes radošo komandu, lsm.lv pavēstīja Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Nika Dīra sarakstītās lugas un dramaturģisko darbu adaptācijas tikušas nominētas gan Olivjē, gan citām teātra balvām. Savukārt pēc viņa scenārijiem uzņemtajās filmās spēlējuši tādi aktieri kā Dominiks Vests, Kolins Fērts, Ketlīna Tērnere, Džonijs Lī Millers, Džeks Devenports u.c. Nika Dīra darbus režisējuši pasaulslaveni režisori, kuru vidū ir Denijs Boils, Trevors Nanns, Ričards Eirs, viņš strādājis kopā arī ar Pīteru Bruku. Nika Dīra spalvai pieder arī scenāriji vairākām no populārajām Agatas Kristi „Puaro” sērijām ar Deividu Sušē galvenajā lomā (arī pati pēdējā uzņemtā sērija).

Luga „Frankenšteins” (pēc Mērijas Šellijas romāna motīviem) tika sarakstīta īpaši Londonas Nacionālā teātra iestudējumam ar Benediktu Kamberbaču un Džoniju Lī Milleru galvenajās lomās (režisors Denijs Boils, 2011).

Dailes teātra izrāde „Frankenšteins” ieguvusi Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu kultūrā „Kilograms kultūras 2015”, kā arī tika atzīta par labāko pagājušās teātra sezonas iestudējumu Dailes teātra darbinieku iekšējā balsojumā. Luga iestudēta arī ASV, Vācijā, Turcijā, Hongkongā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti