Latvijā ar izrādēm un meistarklasēm viesosies spāņu pantomīmas meistars Karloss Martiness

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Februāra sākumā Latvijā ar izrādēm un meistarklasēm Rīgā un Latvijas reģionos viesosies pasaulē pazīstamais spāņu pantomīmas režisors, aktieris un pasniedzējs Karloss Martiness.

Teātra mākslas cienītājiem no 7. līdz 14. februārim būs iespēja apmeklēt trīs dažādus Martinesa priekšnesumus – "Mana grāmatu grāmata", "Mirāža", "Mīlestība bez vārdiem". Šoreiz meistars ar izrādēm uzstāsies ne tikai Rīgā, bet arī Ogrē, Jelgavā, Kuldīgā, Talsos un Rēzeknē.

Karloss Martiness Latvijā viesojies jau vairākkārt, ne tikai priecējot skatītājus ar izrādēm, bet arī pasniedzot meistarklases Dailes teātra, Nacionālā teātra un Leļļu teātra aktieriem. Arī šoreiz Martiness pasniegs meistarklases topošajiem aktieriem un režisoriem no Jelgavas Jaunā teātra un vairākiem improvizācijas teātriem.

Mīlestībai veltītā izrāde "Mīlestība bez vārdiem" atspoguļo pantomīmas meistara Karlosa Martinesa būtību – precizitāti, jūtīgumu, cilvēcīgumu un vērtīgu humoru. “Dažreiz mīlestība ir jautra, bezrūpīga un maiga, bet citkārt tā ir izaicinoša un pat traģiska, taču vienmēr – poētiska, smalka un jutekliska,” par izrādi saka Karloss Martiness.

Izrādi "Mīlestība bez vārdiem" ikviens interesents ir aicināts apmeklēt Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē 13. februārī plkst. 18 un Rīgā, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā “Zirgu pasts” 14. februārī plkst. 18.

Izrāde "Mirāža" ir tapusi, iedvesmojoties no diskusijām par klimata pārmaiņām un ierobežotajiem dzeramā ūdens resursiem. Izrāde atsaucas uz mūsu vērtīgāko un dabīgāko resursu - ūdeni. Visa pantomīma ir mirāža, kas rada dzīvi no žestiem, sākot ar ikdienišķām darbībām līdz pat dramatiskiem un komiskiem notikumiem. Aktieris atstāj sava tēlojuma interpretāciju skatītājiem un viņu secinājumiem ļauj sniegties līdz katra personīgās iztēles robežām.

Izrāde "Mirāža" būs skatāma Jelgavas Studentu teātrī 11. februārī plkst. 19 un Āgenskalna baptistu draudzē 12. februārī plkst. 19.

Savukārt par izrādi "Mana grāmatu grāmata" Martiness saka šādi: “Šajā izrādē lielos Svēto Rakstu stāstus es pārvēršu dziļi personiskos – ar svaigu skatu un īpašu iedziļināšanos tēlos.”

Izrādes idejas pirmsākumi meklējami jau 1986. gadā, kad mākslinieks savā izrādē iekļāva 23. Psalmam veltītu etīdi "Tas Kungs ir mans Gans". Vēlāk dzima etīdes, kas veltītas citiem Bībeles stāstiem - Noa šķirts, Ābrams un Īzaks, Gudrais vīrs un citas. Izrāde "Mana grāmatu grāmata" veidota ar īpašu cieņu un maigumu.

Izrādi "Mana grāmatu grāmata" Karlosa Martinesa daiļrades cienītāji varēs redzēt Talsu Kristīgās sadraudzības draudzē 7. februārī plkst. 18, Kuldīgā Mārtiņzālē (Pilsētas laukums 2) 8. februārī plkst. 19, kā arī Ogres Trīsvienības baptistu draudzē 10. februārī plkst. 19. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti