Latvieši «Apburto princesi» dejos Ķīnas prestižākajā koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

16. un 17. jūnijā Latvijas Nacionālais balets ar Pētera Čaikovska baleta „Apburtā princese” izrādēm viesosies Pekinas Nacionālajā skatuves mākslu centrā. Viesizrādes notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras un publiskās diplomātijas programmas ietvaros.

Princeses Auroras lomu dejos Elza Leimane-Martinova un Baiba Kokina, bet prinča lomā iejutīsies Viktors Seiko un Sergejs Neikšins. Iestudējumu, kurš pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā, veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis un scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja. „Apburtās princeses” uzvedums viesizrādēm izvēlēts kā viens no krāšņākajiem Latvijas Nacionālā baleta iestudējumiem, kurā Latvijas baleta mākslinieki apliecina savu meistarību klasiskajā repertuārā. „Apburtā princese” ir viens no mūsu skatītāju iemīļotākajiem baletiem, to augstu novērtējusi arī Somijas un Itālijas publika 2013. gada viesizrādēs.

 „Latvijas Nacionālajam baletam ir liels gods Pekinā pārstāvēt mūsu valsti un Eiropas Savienību. Esam gandarīti uzstāties uz prestižākās skatuves Ķīnā, kur dejo labākās baleta kompānijas pasaulē, un šīs viesizrādes apliecina, ka Latvijas Nacionālais balets ir to vidū. Diemžēl tieši pirms viesizrādēm saņēmām traģisku ziņu, ka mūžībā devies leģendārais repetitors Modris Cers. Ar viņa aiziešanu ir beidzies nozīmīgs posms mūsu baleta vēsturē. Otra tāda speciālista Latvijā nav, un tas ir grūti aptverams zaudējums. Izrādes Pekinā mēs veltīsim viņam un dejosim tā, lai viņš ar mums būtu lepojies,” saka Aivars Leimanis.

Pekinas Nacionālais skatuves mākslu centrs ((National Centre for the Performing Arts), ko dēvē arī par „Lielo olu” vai „Pērli uz ūdens”, uzbūvēts 2007. gadā pēc pasaulslavenā franču arhitekta Pola Andrē projekta.  Latvijas Nacionālā baleta viesizrādes notiks centra Teātra zālē.  Biļetes uz „Apburtās princeses” viesizrādēm ir gandrīz izpārdotas.

Viesizrādes ir iekļautas Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras un publiskās diplomātijas programmā. Tās mērķis ir atklāt Latviju kā augstas profesionalitātes un kultūras sasniegumu izcelsmes un iedvesmas centru, kultūras tūrisma galamērķi un uzticamu sadarbības partneri. Prezidentūras kultūras programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti