Laikmetīgās dejas izrādē «Vērpete» skatītāji kļūst par daļu no izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Spēlmaņu nakts balvu par gada sasniegumu laikmetīgajā dejā ieguvusī izrāde „Vērpete” 3.septembrī, plkst. 19.00 tiks izrādīta Valmiermuižas stallī. Lai bagātinātu līdzpārdzīvojumu, deju pavadīs dzīvā mūzika, vēsta Valmiermuižas kultūras biedrība.

Deju izrāde ir divu jauno un talantīgo horeogrāfu – Krišjāņa Santa un zviedra Ērika Ēriksona – kopdarbs. Izrādes pamatā ir tautas melodiju ritmiskās struktūras, kuru kods nosaka dejotāju kustību telpā un laikā. Sākot ar vienu kustību un turpinot to nemitīgi attīstīt, mākslinieki virzās no mierpilnas līdz ātruma un emociju pieblīvētai atmosfērai.

Šis ir ļoti nozīmīgs notikums, jo pirmo reizi laikmetīgā deja ienāk Valmiermuižā, ļaujot līdzdarboties notikumā, kad deja satiek cilvēku.

Izrādes norises vieta – Valmiermuižas stallis - nav izvēlēts nejauši, izrāde veidota tā, lai nojauktu barjeru starp spēles laukumu un skatītāju vietu, veidojot vienotu telpu. Tas skatītājus nostāda ne vien vērotāju lomā, bet ļauj pašiem kļūt par daļu no izrādes.

„Vērpetes“ pirmizrāde notika Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" programmā 2015. gada rudenī, izpelnoties klātesošo ovācijas. 2015./2016.gadā izrāde ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu par gada sasniegumu laikmetīgajā dejā.

Krišjānis Sants un Ēriks Ēriksons satikās studiju laikā, mācoties prestižajā dejas skolā P.A.R.T.S. Briselē. Krišjānis ir latviešu dejotājs un horeogrāfs, kas aktīvi darbojas laikmetīgajā dejā Latvijā. Savukārt Ēriks Ēriksons ir zviedru dejotājs un horeogrāfs, kura interese par kustību radās, nodarbojoties ar breiku un cirku. Pašlaik viņš Beļģijā un citur pasaulē strādā kā dejotājs un pasniedzējs.

Dejotājus pavadīs dzīvā mūzika: Mārtiņš Miļevskis (vibrofons) un Rihards Lībietis (ģitāra). Abi pieder pie jaunās mūziķu paaudzes un ir talantīgi improvizētāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti