Kultūras ziņas

"Sinfonietta Rīga" ar izciliem viesmāksliniekiem

Kultūras ziņas

JRT pagaidu mājas pabeigs līdz vasaras vidum

Laikmetīgās dejas izrādē izdejos "Visu"

Laikmetīgās dejas izrādē izdejos «Visu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kas paliek pāri, ja izdejo visu? Līgas Libertes dejas teātra dalībnieki trešdien, 29. martā, izrādes “Visu” pirmizrādē centīsies izdejot sevi visu, jo vēlas dzīvē sasniegt visu un ir gatavi radīt jaunu pasauli.

Trešdien, 29.martā, Dizaina fabrikā Pārdaugavā pirmizrāde – desmit dejotāji izdzīvos stāstu par vienotību un sašķeltību mūsdienu sabiedrībā, par darbības pamatu iztēlojoties pagalmu atmosfēru.

„Šai izrādei, tāpat kā visām, ko es līdz šim esmu radījusi, iedvesma ir dzīve, personiskā pieredze. 2016.gadu es pavadīju dzīvojot Nepālā, daudz ko piedzīvoju tur, tas iedvesmoja veidot izrādi,” stāsta Liberte, „Piemēram, tas, ka cilvēki grib tevi ielikt kastē: tu esi balts, tu esi melns, tu esi dejotājs, tu esi gudra vai esi smuka. Es sapratu, ka negribu izvēlēties. Es gribu visu, tāpēc izrādes nosaukums ir „Visu”, un esmu gatava radīt pasauli, kurā tas ir iespējams.”

Izdejot visu, gribēt visu un būt gatavam radīt pasauli, kurā tas ir iespējams, kur mīlestība un spēks iet roku rokā – deju teātra dalībnieki vēlas nojaukt robežu starp izrādi un dzīvi, iedvesmojot skatītājus dzīvot, mīlēt un ticēt.

„Mēs šeit esam viena mērķa dēļ - parādīt skatītājiem, nodejot visu. Mēs smejamies, kas paliek pāri, kad nodejo „Visu”,” uzsver dejotāja Elīna Štēbele.

Dejotāji ir radījuši Vārnu ielas republikas sajūtu.

„Mums atkal jājūtas kā bērniem un ļaut sev tādiem būt, palaist vaļā iekšējo bērnu un spēlēties savā starpā ar kustību,” norāda dejotāja Samanta Smoktija.

„Beigās šī izrāde izveidojās par pagalma stāstu, kurā, es sapratu, mēs visi esam bērni, kuri izliekas par pieaugušajiem. Radīsim pagalma sajūtu, kur vienmēr ir kāds, kurš apvainojas, kāds kurš krīt un sasitas un mēs viņu ceļam augšā,” skaidro Liberte.

Dejotāja cer, ka skatītājā, pēc izrādes aizejot mājās, pavīdēs cerības stars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti