Rīta Panorāma

Spuldzēs aizdegts prieks. Nacionālais teātris Ziemassvētkos

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"La Scala" atklāj sezonu ar "Borisa Godunova" uzvedumu

«La Scala» sezonas atklāšanā pie opernama ēkas protestē Ukrainas atbalstītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Slavenais Itālijas pilsētas Milānas operas teātris "La Scala" atklājis sezonu ar krievu komponista Modesta Musorgska "Borisa Godunova" uzvedumu. Šāda izvēle jau iepriekš raisīja diskusijas, un pie ēkas notika Ukrainas atbalstītāju organizēta protesta akcija.

Operas nama jaunās sezonas atklāšana ir nozīmīgs notikums visas Eiropas kultūras dzīvei, un uz izrādi bija ieradušās daudzas pazīstamas personas. To vidū bija Itālijas prezidents Serdžo Matarella un premjerministre Džordžija Meloni, kā arī Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.

«La Scala» sezonas atklāšana (07.12.2022.)
«La Scala» sezonas atklāšana (07.12.2022.)

Meloni atkārtoja "La Scala" vadības jau iepriekš pausto viedokli, ka nedrīkst jaukt kultūru ar politiku, un izvēle izdarīta jau pirms trīs gadiem. "Itālija nevaino krievus, Krievijas kultūru un vēsturi. Vajag vainot politisko izvēli iebrukt suverēnā valstī, un ir pareizi nošķirt šīs abas dimensijas," uzsvēra valdības vadītāja.

Tam nepiekrita apmēram 30 aktīvistu grupa, kas pulcējās pie teātra, lai protestētu pret Krievijas kultūras demonstrēšanu laikā, kad tās prezidents Vladimirs Putins izvērš karu, kas saistīts ar unikālas ukraiņu kultūras noliegšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti