Rīta Panorāma

Telefonintervija ar LIZDA priekšsēdētāju Ingu Vanagu

Rīta Panorāma

Skype intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Zoom intervija ar kultūras ministru Nauri Puntuli

Kultūras ministrs pieļauj: sezonas beigās varētu notikt teātra izrādes ar skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kultūras ministrija pašlaik vērtē situāciju un arī citu valstu pieredzi pasākumu organizēšanā Covid-19 apstākļos, un kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) pieļauj, ka sezonas beigās varbūt izdosies rīkot arī teātra izrādes ar skatītājiem.

Puntulis LTV “Rīta panorāmā” stāstīja, ka pēc divām nedēļām, ja situācija nepasliktināsies, darbu varētu sākt muzeji. Viņš arī pieļāva, ka izmēģinājuma kārtā kāds muzejs varētu atsākt darbu arī ātrāk, bet to vēl vērtē ministrijas darba grupa, un šis priekšlikums ir tikai darba stadijā.

Tāpat Kultūras ministrija analizē ārvalstu pieredzi, pilotprojektus, kas realizēti citās valstīs ar pasākumu rīkošanu, un varētu piedāvāt  kādu modeli, kā pasākumi varētu notikt, stāstīja Puntulis.

Viņš gan atzina, ka arī ārvalstīs ir piesardzīga attieksme pret pasākumu rīkošanu iekštelpās.

Tomēr viņš pieļāva, ka varbūt izdosies šīs sezonas noslēgumā atļaut izrādes ar skatītāju klātbūtni. Bet, vai viņiem būs nepieciešami negatīvie Covid-19 testi vai būs jābūt vakcinētiem, vēl jautājums, atzina ministrs.

Ministrija arī vērtē dot iespēju pirmizrādes skatīties kādam kritiķu lokam, vismaz kādiem 10 kritiķiem, un to varētu realizēt šīs sezonas laikā, pieļāva ministrs. 

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība 9. novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, ierobežojot kultūras iestāžu darbu klātienē, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot arī Lieldienu brīvdienas. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

No 7. aprīļa atļautas amatierkustības kolektīvu, kā arī interešu un profesionālās ievirzes kultūrizglītības dalībnieku nodarbības ārtelpās līdz 10 personām, kā arī praktiskās nodarbības klātienē Rīgas Baleta skolā. Kultūras iestāžu durvis klātienes apmeklējumiem joprojām ir slēgtas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti