Kultūras akadēmija sagatavos aktierus Valmieras teātrim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) šovasar uzņems jaunu dramatiskā teātra aktieru kursu, kas tiks veidots sadarbībā ar Valmieras Drāmas teātri. Kursu vadīs režisore un LKA docente Indra Roga, kura Valmieras teātrī iestudējusi virkni nozīmīgu lielās skatuves uzvedumu, lsm.lv pavēstīja LKA Teātra un audiovizuālās mākslas katedras vadītāja skatuves mākslas nozarē Zane Kreicberga.

Valmieras teātra direktore Evita Ašeradena uzsver, ka teātrim ir vajadzīga atjaunotne un jauna enerģija un to vislabāk iespējams panākt, uzņemot kolektīvā pietiekami lielu grupu jauno aktieru, kuri jau studiju procesā būtu iepazinuši Valmieras Drāmas teātri un veidojušies kā vienots aktieru ansamblis.

"Pagājuši 14 gadi, kopš LKA absolvēja pēdējais īpaši Valmieras teātrim sagatavotais aktieru kurss, no kura šobrīd teātrī strādā četri nu jau vidējās paaudzes aktieri. Valmierā paliek tie, kuriem ir ”līdzīga asinsrite” un kuri novērtē iespēju strādāt pie labām lomām nobriedušā dažādu paaudžu kolektīvā. Mēs sadarbībā ar pilsētas domi esam gatavi jaunajam kursam piedāvāt ilgtspējīgu plānu un programmu, kurā viņi redzētu sevi Valmierā ne tikai kā aktieri, bet arī kā Valmieras iedzīvotāji," saka Evita Ašeradena, piebilstot, ka pēc četriem gadiem, kad jaunais kurss pabeigs studijas, dzīve Valmierā varētu būt citāda.

Studiju laikā topošie aktieri apgūs gan ar profesiju saistītus priekšmetus – aktiermeistarību, skatuves runu, skatuves kustību, deju un vokālu, gan iegūs plašu teorētisko bāzi mākslu vēsturē un mūsdienu kultūras teorijās. Pirmie divi mācību gadi lielākoties noritēs Rīgā, bet trešajā gadā kurss pārcelsies uz Valmieru un mācību process tiks organizēts ciešā sadarbībā ar teātri. Plānota arī vairāku ārzemju viespasniedzēju piesaiste un dalība starptautiskos projektos.

Savukārt 2018.gada vasarā LKA sadarbībā ar Jauno Rīgas teātri (JRT) uzņems jau nākamo dramatiskā teātra aktieru kursu, kuru vadīs JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Dokumentu pieņemšana studijām LKA notiks no 3. līdz 8.jūlijam, bet iestājeksāmeni četrās kārtās – no 10. līdz 13.jūlijam.

Tikmēr LKA informācijas diena - jau 18. martā plkst. 12, bet Mūzu akadēmijas atvērtās nodarbības – 22.aprīlī. Vairāk informācijas LKA mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti