Kultūras ziņas

Konstantīns Raikins: mākslā nedrīkst aizliegt

Kultūras ziņas

Mūzikas un lasījumu vakars "Maija. Mūžam"

Kuldīgā aizvadīts festivāls "Teātris ir visur"

Kuldīgā aizvadīts festivāls «Teātris ir visur»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kuldīgā aizvadīts pirmais starptautiskais teātra festivāls „Teātris ir visur”. Tas pulcēja profesionāļus ne tikai no Latvijas, bet arī ārzemēm. Skatītāju interese par šo festivālu bija liela, jo biļetes bija pārdotas uz visām izrādēm.

Pirmais Kuldīgas starptautiskais teātra festivāls „Teātris ir visur” savu nosaukumu attaisnoja pilnībā. Profesionālas izrādes bija gan uz lielām, gan mazām skatuvēm, kultūras, mākslas centros, skolā, kafejnīcās un baznīcā.

Izrādes bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem lika gan smieties, gan raudāt. Divās dienās no 13 pasākumiem 11 bija izrādes. Festivāla organizēšanā nodibinājums „Skatuves mākslas producentu fonds” sadarbojās ar Latvijas Kultūras akadēmijas festivālu "Patriarha rudens", ''Dirty Deal teatro'', Karalisko improvizācijas teātri, Maskavas teātri un citiem.

"Šogad kritērijs ir pavisam vienkāršs. Pirmais gads, mēs izvēlējāmies tās izrādes, tos māksliniekus, kur esam pārliecināti uz 100 procentiem, ka nepievils un mākslinieciskais izpildījums ir labs, šeit ir iespēja to redzēt visu uz vietas," saka festivāla organizatore, projekta vadītāja Dana Čerņecova.

Biļetes uz visām izrādēm bija pārdotas. Iespēju redzēt maskaviešus izmantoja ne tikai kuldīdznieki. Uzrunātie skatītāji atzina, ka iestudējums ''Vilki un avis'' pēc Ostrovska lugas motīviem paticis ar ekspresīvo aktieru darbu.

"Tā ir lieliska ideja un satriecoša iespēja Kuldīgā izveidot tādu radošu teātra zonu -  līdzīgu, kāda ir Aviņonā vai citās Eiropas pilsētās, kas nav galvaspilsētas. Tas var piesaistīt publiku, tūristus, finansējumu un investīcijas," uzskata Maskavas teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Galamazovs.

Kuldīgā ir senas teātra spēlēšanas tradīcijas, tomēr profesionāla teātra nav, tāpēc festivāls „Teātris ir visur” ir plānots kā ilgtermiņa projekts, kas notiks reizi gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti