Kugrēna: Mana reakcija, saņemot ziņu par balvu, tiešām bija neadekvāta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aktrisei Lāsmai Kugrēnai 27.martā tiek pasniegta Lilitas Bērziņas balva. Intervijā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" aktrise stāsta, cik šī balva viņai svarīga, taču pirmā reakcija tiešām bijusi neadekvāta.

„Agrāk zāle bija zaļāka, viss bija citādi, viss bija labāk. Mēs daudz, daudz vairāk savstarpēji kontaktējāmies, jo mums bija daudz lielākas iespējas tikties radio ierakstos, televīzijas uzvedumos un filmās. Tur mēs parasti tikāmies ar citu teātru kolēģiem,” stāsta Lāsma Kugrēna.

Aktrise atzīst, ka  viņai pietrūkst šīs brālības, tāpēc viņa priecājas par Teātra dienas balvu.

Man tas bija nezin kāpēc tiešām negaidīti, un mana reakcija tiešām bija neadekvāta,” atklāj Kugrēna, stāstot, ka brīdī, kad viņai piezvanīja un paziņoja priecīgo jaunumu, viņa teikusi: „Ārprāts! Fui! Fui!”, nesaprotot, kam veltī šo „fui”.

"Es šo balvu ļoti augstu vērtēju,” uzsver Kugrēna. „Protams, Spēlmaņu nakts balva ir brīnišķīga, taču tās spektrs ir plašs. Bet šī ir tāda brālības balva. Tā es to uztveru. Tā ir tikai aktieru brālības piederības balva.”

Intervijā Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” aktrise skaidro, ka ir liela māka sevi saglabāt, ja nav darba, nesabojāt sevi ar skaudību, naidu un sāpēm, un prast tikt tam pāri.

"Tas ir cilvēcīgi, un bez tā iztikt nevar,” uzsver aktrise, stāstot, ka sev mēģina iestāstīt: „Man šis laiks ir klusi jāpārziemo.”

Un tā es, klusiņām sevī ievīstoties, pārziemoju un gaidu pavasari,” atklāj Kugrēna. „Un šī pārziemošana man ir atspēlējusies labā nozīmē, ka es sevi nevis pluinu, bet pārziemoju cerībā. Tad nāk pavasaris un izlien sniegpulkstenītis.”

Aktrise piekrīt, ka pēdējās divas teātra sezonas viņai bijušas šādas „pārziemošanas”.

Atelpas brīži arī ļoti daudz dod,” uzskata Kugrēna, „jo tajos brīžos tu esi spiests domāt, vērtēt sevi, savu attieksmi pret dzīvi, cilvēkiem, ģimeni. Tieši šie grūtākie brīži ir tie, kas... tas jau visiem zināms, - ciešanas ved uz zvaigznēm.”

Kā iepriekš vēstīts, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS), atzīmējot Starptautisko Teātra dienu, 27.martā pasniedz balvas teātra māksliniekiem par izciliem sasniegumiem. Šogad balvu saņems Lāsma Kugrēna, Leonīds Lencs un Haralds Ritenbergs.

Laureāti tiks apbalvoti ar naudas balvām, un 2013.gadā tika iedibināta tradīcija – pasniegt laureātiem īpašas mākslinieka Māra Šustiņa darinātas goda zīmes -  ordeņus.

Lilitas Bērziņas balvu saņems Latvijas Nacionālā teātra aktrise Lāsma Kugrēna. Harija Liepiņa balva nonāks Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktiera Leonīda Lenca rokās, bet Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu saņems Latvijas Nacionālās operas baleta mākslinieks un pedagogs Haralds Ritenbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti