Kultūras ziņas

"Vadi" – jauna dzejnieka valoda

Kultūras ziņas

Kā latvieši kino taisīja

Rīgas Krievu teātris atver priekškaru

Krievu teātris ver priekškaru; pirmizrādi piedzīvo iestudējums par Čaku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc ilga pārtraukuma darbu atsācis Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. 9. jūlijā ar skatītājiem satiksies izrāde – koncerts “Par spīti”, kā arī jūlijā un augustā teātris gaidīs skatītājus, piedāvājot vērtējumam divas muzikālas pirmizrādes. Jūlija beigās ārpus teātra telpām būs skatāma kamerizrāde “Čaks. Rīga. Sieviete”. Apspēlējot Čaka mīlestību pret Rīgu un ļaujot izbaudīt dzejniekam raksturīgo pilsētas bohēmisko gaisotni, par iestudējuma skatuvēm kļūs Vecrīgas kafejnīcu pagalmi.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs skaidro: “Tas būs poētiski biogrāfisks vakars par unikāla cilvēka, manā skatījumā ģeniāla dzejnieka Čaka daiļradi un viņa dzejoļiem, veltītiem Rīgai. Man tas bija atklājums, jo esmu vairāk Krievijas režisors.

Līdz šim nezināju Čaku, bet tagad iepazinu caururbjošu, plaši aptverošu un dziļu poēziju.”

Pirmajiem apmeklētājiem teātris durvis vērs piektdien, kad pirmizrādi piedzīvos izaicinoša, ironiska un liriska izrāde – koncerts “Par spīti” Sergeja Golomazova režijā. Iestudējuma programmā dažādu žanru dziesmas un mūsdienu autoru dzejoļus interpretēs aktrise Veronika Plotņikova.

“Tās būs mana mīļākās dziesmas, ko es jau sen gribēju dziedāt. Bet gribēju dziedāt savā veidā.

Ar dziesmu un dzejas palīdzību es gribu apzināties, kas es esmu, kāpēc es esmu tāda pretrunīga un savdabīga.

Tieši tāpēc tā ir tāds autobiogrāfisks stāsts,” saka aktrise.

Augustā teātris skatītājus aicinās uz vēl trim pirmizrādēm – koncertu “Raimonds Pauls Rīgas Krievu teātrī”, režisores Ināras Sluckas iestudēto lugu – akciju “Mamma” un kustību izrādi bez vārdiem “paraDIZZY”, ko iestudējusi horeogrāfe Inga Krasovska. Taču par tālākiem nākotnes plāniem teātra administrācija izsakās piesardzīgi. 

“Skatīsimies, kāda mums būs situācija saistībā ar pandēmiju, saistībā ar mūsu skatītājiem, vai viņiem būs iespēja apmeklēt mūsu teātri,” atzīst Sergejs Golomazovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti