Kultūras ziņas

Santa Vižine kļūst par "Concertgebouw" altu grupas koncertmeistari

Kultūras ziņas

Noslēdzas #dziedundejo2021 notikumu maratons

Latvijas māksliniekiem nominācijas balvai "Zelta maska"

Krievijas teātra balvai «Zelta maska» nominēti vairāki Latvijas mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievijas teātra balvas "Zelta maska" nominantu sarakstā šogad iekļauti vairāki skatuves mākslinieki no Latvijas – režisori Vladislavs Nastavševs, Alvis Hermanis un mākslinieki Monika Pormale un Rūdolfs Baltiņš.

Vladislavs Nastavševs balvai nominēts operas režijas un mākslinieka kategorijās par Žorža Bizē operas "Pērļu zvejnieki" iestudējumu Maskavas Lielajā teātrī. Darbs nominēts vēl piecās kategorijās – atzinību guvuši gan aktierdarbi, gan diriģenta sniegums, kā arī pats iestudējums, kas 11 darbu konkurencē pretendē uz balvu kā labākais operas iestudējums.

Alvis Hermanis nominēts par izrādi “Gorbačovs” Maskavas Nāciju teātrī, kas kopumā izpelnījusies piecas nominācijas drāmas kategorijās – "Labākais režisors", "Labākā aktrise", "Labākais aktieris", "Labākais kostīmu mākslinieks" un "Labākā lielās formas izrāde".

Scenogrāfe Monika Pormale nominēta kategorijā "Labākais scenogrāfa darbs muzikālajā teātrī" par operas iestudējumu “Dons Žuans” Krievijas pilsētas Permas Operas un baleta teātrī. Savukārt Rūdolfs Baltiņš nominēts par šo pašu izrādi kategorijā “Labākais gaismu mākslinieka darbs muzikālajā teātrī”.

Pilns "Zelta maskas" nominantu saraksts pieejams balvas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti