Konferencē pirms «Spēlmaņu nakts» atskatīsies uz pagājušo teātra sezonu un aktualitātēm pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas mājā Rīgā pirmdien, 14.novembrī, notiks teātrim veltīta starptautiska zinātniska konference, kas notiek ik gadu īsi pirms teātra gada balvas “Spēlmaņu nakts” pasniegšanas ceremonijas. 

Konferencē uzstāsies bulgāru teātra kritiķe un bijusī Starptautiskās kritiķu asociācijas vadītāja Kalina Stefanova, tulkotāja Inga Rozentāle-Pejū, teātra kritiķis un pagājušās sezonas “Spēlmaņu nakts” žūrijas pārstāvis Atis Rozentāls.

 Konferences beigās paredzēta diskusija ar kritiķu un pašmāju režisoru dalību.

“Mēs rīkojam šo konferenci, pirmkārt, lai iegūtu zināmu skatu no ārpuses uz teātra sezonu, kas mums ir bijusi. Šie pieci [ārvalstu] eksperti skatās sezonas labākās izrādes,”  stāsta rīkotāju pārstāve, teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

“Un, otrkārt, lai mēs dabūtu arī kādu nojausmu par to, kas pašlaik notiek pasaulē. Tāpēc vienmēr tiek izvēlēta arī kāda tēma, kas ir starptautiski aktuāla. Un šogad būs divi referāti – Kalinai Stefanovai un Ingai Rozentālei – par tēmu “Savējie un svešie”, kas lielā mērā nozīmē šīs bēgļu pārvietošanās tektoniskās kustības Eiropā un to, kā tās atspoguļo vai – gluži otrādi – neatspoguļo teātris. Un otrajā daļā būs ārvalstu ekspertu domas par mūsu sezonas labākajām izrādēm,” atklāj Tišheizere.

Konferenci rīko Latvijas Universitātes Folkloras, literatūras un mākslas institūts un Latvijas Teātra darbinieku savienība. Konferences sākums plkst.10.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti