Koncertā «Mēs mīlam dejā» Jelgavā divdesmito gadu pulcēsies deju kolektīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijā vadošie deju kolektīvi nedēļas nogalē Jelgavā jau divdesmito reizi savu mīlestību pierādīs deju līkločos. Koncertā "Mēs mīlam dejā", kas gadu gaitā pārvērties par gaidītiem svētkiem dejotājiem un skatītājiem, šoreiz priecēs gan ar nākamā gada Dziesmu un Deju svētku repertuāra, gan jaunrades, gan zelta fonda dejām.

Koncertā «Mēs mīlam dejā» Jelgavā divdesmito gadu pulcēsies deju kolektīvi
00:00 / 04:17
Lejuplādēt

Visiem dejotājiem gaidītākais pasākums ir Dziesmu un Deju svētki, bet jau sen par vienu no svarīgākajiem gada notikumiem kļuvis arī koncerts "Mēs mīlam dejā", kas ik gadu notiek Jelgavā.

Koncerta idejas autore, Tautas deju ansambļa (TDA) "Lielupe" vadītāja Elita Simsone stāsta: "Pirmsākumi meklējami visvienkāršākos draudzības koncertos. Tajā periodā pirms vairāk nekā divdesmit gadiem bija draudzības koncerti vidējai paaudzei, jo tajos laikos, kā tu esi precējies, tu esi vidējā paaudze. Un tad mēs augām, un man likās, ka vienkāršs draudzības koncerts ir jāveido par lieliem svētkiem."

2014. gada koncerts “Mēs mīlam dejā”
2014. gada koncerts “Mēs mīlam dejā”

Kā smej Elita Simsone, kā jau visas svarīgas lietas tajos laikos, arī šī koncerta nosaukums un logo esot tapis Jelgavas kultūras nama bārā. Tomēr tas kļuvis par ilgstošu pasākumu. Šogad koncertam, kurā piedalās vadošie vidējās paaudzes deju kolektīvi, aprit divdesmitā gadskārta, un tas tiešām kļuvis par īstiem svētkiem.

"Mums noteikti tie ir īpaši, arī lasot anotācijas, kur katrs kolektīvs izsakās par šo pasākumu, viņi visi mums par lielu prieku to noliek vienā no pirmajām vietā un viņi to gaida. Katru gadu ir tāds mērķis piedalīties šajā pasākumā, un to viņi dara ar ārkārtīgi lielu atbildības sajūtu. Tiešām paldies visiem kolektīvu vadītājiem, un, protams, viņi piemin, ka mūsu ballīte ir pati, pati labākā," teic Elita Simsone.

Sākotnēji koncertā "Mēs mīlam dejā " piedalījušies seši kolektīvi, bet tagad to skaits pieaudzis, un ne tikai tāpēc, ka nākuši klāt jauni spēcīgi deju kolektīvi. Turpina svētku idejas autore: "Pamatā bija seši vai septiņi kolektīvi, bet tagad mēs visi esam izauguši par ļoti lieliem kolektīviem ar daudziem sastāviem. Tagad koncertā piedalās astoņi kolektīvi, bet, ja mēs padalīsim atsevišķi vidējos un pamatsastāvu, tad tie būs visi trīspadsmit."

2014. gada koncerts “Mēs mīlam dejā”
2014. gada koncerts “Mēs mīlam dejā”

Tradicionāli koncerts "Mēs mīlam dejā" notiek visu mīlētāju dienā –14. februāri. Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ šogad tas bija tikai iesildīšanās koncerts, kurā klātienē piedalījās tikai lielupieši, bet pārējie kolektīvi svētkus ar saviem priekšnesumiem kuplināja attālināti.

TDA "Dancis" mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis atzīst: "Pandēmija ir iedevusi lielāku sparu strādāt, lai tas viss būtu vēl skaistāk, nakā ir bijis."

Šajā nedēļas nogalē visi satiksies klātienē brīvdabas estrādē "Mītava". Trīs kolektīvi, starp tiem arī TDA "Dancis", ir piedalījušies visos koncertos, un arī divdesmitās jubilejas koncerts nebūs izņēmums. Rolands Juraševskis stāsta: "Dejotāji ir ļoti ieinteresēti un gaida šo tikšanos, jo tur kopā ir visi tādi vadošie kolektīvi Latvijas, kā "Teiksma", "Daiļrade", pati "Lielupe". Tagad ir piepulcējušies arī otri, kas no paša sākuma bijuši, – "Vektors"."

Koncerta "Mēs mīlam dejā" skatītājus dejotāji sola priecēt gan ar dejām no nākamā gada Deju svētku repertuāra, gan jaunrades un zelta fonda dejām, kas mīļas gan pašiem dejotājiem, gan skatītājiem.

2014. gada koncerts “Mēs mīlam dejā”
2014. gada koncerts “Mēs mīlam dejā”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti