Ko šonedēļ piedzīvot teātrī? Četras ierosmes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Gan jaunas, gan skatītāju atzinību jau ieguvušas izrādes šīs nedēļas teātra notikumu izlasē apkopojusi teātra kritiķe, "Teātra Vēstneša" galvenā redaktore Juta Ance Ķirķis.

Ko šonedēļ piedzīvot teātrī? Četras ierosmes
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrāde "Sēras piestāv Elektrai" Valmieras Drāmas teātrī
Izrāde "Sēras piestāv Elektrai" Valmieras Drāmas teātrī

"Sēras piestāv Elektrai"

Februāra beigās Valmieras Drāmas teātra pagaidu mājvietā "Kurtuve" pirmizrādi piedzīvojusi Jūdžina O’Nīla traģēdija trīs cēlienos "Sēras piestāv Elektrai". Režisore un tulkotāja – Inese Mičule, scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis.

Izrādes pamattēma ir personības sadursme ar dziļi cilvēka iekšienē noglabātiem noslēpumiem, kaislībām un vēlmēm. Pārdomas par mācībām, ko cilvēcei snieguši šausminošie un bezjēdzīgie kari, iekšējā refleksija un sirdsapziņas parādīšanās cilvēka dvēselē – tas ir mūsu laikmets, kas turpina mīta likteni un "pārraksta" tā nobeigumu.

Tuvākās izrādes – 14. un 15. martā.

Izrāde "Kordēlijas zeme"
Izrāde "Kordēlijas zeme"

"Kordēlijas zeme"

Jaunā Rīgas teātra izrāde "Kordēlijas zeme" ir balstīta mūsdienīgās domās par Viljama Šekspīra lugu "Karalis Līrs". Režisors Pēteris Krilovs, režisora asistents Gerds Lapoška, spēlē Guna Zariņa un Matīss Ozols.

Izrāde tapusi, Šekspīra traģēdijas "Karalis Līrs" tekstus savienojot ar angļu dzejnieka Džona Donna meditācijām un mūsdienu dzīves reālijām. Pētniece Latvijā atklāj karaļa Līra jaunākajai meitai Kordēlijai paredzētās zemes atrašanās vietu. Lai tur nokļūtu, viņai jāpārliecina finansētāju eksperts. Izrāde pieskaras aktuālai tēmai par mākslas un kultūras finansēšanu, uzdodot jautājumus, kā notiek finansējuma piešķiršana un kāda māksla ir finansēšanas vērta.

Tuvākās izrādes – 12., 15. un 16. martā.

Izrāde "Zvērīgā mīla"
Izrāde "Zvērīgā mīla"

"Zvērīgā mīla"

Uz ''Dirty Deal Teatro'' skatuves Mārča Lāča izrādes "Zvērīgā mīla" pamatu veido Jāņa Joņeva un Anetes Konstes radītie stāsti, kuru galvenos varoņus (cilvēkus un zvērus) saista dažādas attiecības, savstarpējas atkarības un kaislības.

Asprātīgi izgaismojot vairākas no neskaitāmi daudzajām cilvēka un dzīvnieka līdzāspastāvēšanas šķautnēm un meistarīgi spēlējoties ar zvērisko cilvēkā un cilvēcisko zvērā, dažādās lomās uz skatuves Klāvs Mellis, Marija Linarte un Ivars Krasts.

Tuvākā izrāde – 10. martā.

Izrāde "Nasing spešal"
Izrāde "Nasing spešal"

"Nasing spešal"

Viena gara Saeimas sēde jau ir kalpojusi par iedvesmu teātra izrādei – Ģertrūdes ielas teātrī Andreja Jarovoja izrādes "Nasing spešal" pamatā ir viena no ilgākajām Saeimas sēdēm atjaunotās Latvijas vēsturē, kas sākās 2008. gada 11. decembrī, turpinājās līdz nākamās dienas rītam un pēc nedēļu ilga pārtraukuma noslēdzās 2008. gada 18. decembrī, kopā ilgstot 28 stundas un16 minūtes.

Izrādei ir brīnišķīga un ļoti lipīga komponistes Lindas Leimanes muzikālā partitūra, un tajā spēlē muzikāli virtuozi aktieri.

Tuvākā izrāde – 14. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti