Ko nepalaist garām teātrī? «Pārcēlāja», «Vārds» un «Es eju ārā dārzā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Dirty Deal Teatro" un Valmieras teātrī aizvadītas pirmizrādes, savukārt trupa "Kvadrifrons" atgriežas Rīgas cirkā – ieteikumus, ko tuvākajā laikā nepalaist garām teātrī, sagatavojusi teātra kritiķe, "Teātra Vēstneša" galvenā redaktore Juta Ance Ķirķis.

Ko nepalaist garām teātrī? «Pārcēlāja», «Vārds» un «Es eju ārā dārzā»
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrāde «Pārcēlāja»
Izrāde «Pārcēlāja»

"Pārcēlāja"

"Dirty Deal Teatro" pagājušajā nedēļā pirmizrādi piedzīvoja Ingas Tropas izrāde "Pārcēlāja" – emocionāls un godīgs stāsts ar neierastiem un iedarbīgiem vizuālajiem risinājumiem.

Stāsta autore, režisore, aktrise Inga Tropa, māksliniece Kate Krolle, komponists Edgars Raginskis ir radījuši oriģinālu teātra pieredzi, kas skatītājiem jāpiedzīvo horizontālā stāvoklī, guļot gultās. Lai gan stāsts ir par smagām bērnības traumām, kas ietekmē galvenās varones dzīvi, izrādes kopums rada cerību un gaismu, apliecinot, ka traumas nedefinē mūs. Manuprāt, ļoti aizraujoša teātra pieredze, ko noteikti ir vērts piedzīvot īpaši tiem, kam patīk neierastākas teātra formas.

Izrāde "Vārds"
Izrāde "Vārds"

"Vārds"

Valmieras Drāmas teātris pagājušajā nedēļā piedzīvoja pirmo pirmizrādi, kas radīta teātra pagaidu mājvietā "Kurtuve" – tur skatītājus satika Reiņa Suhanova izrāde "Vārds".

Juna Foses lugu "Vārds" uz skatuves iedzīvina aktieri Ieva Estere Barkāne, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Strods, Krišjānis Salmiņš un Elīna Vāne. Režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs apgalvo, ka luga ir "par nespēju nosaukt lietas vārdos, jo vārdā nosaukta lieta sāk eksistēt un ietekmēt mūsu dzīvi. Vārdā nenosaukta, skaļi nepateikta problēma nav problēma. Degoša tēma mūsu ikdienā." Atliek vien doties uz Valmieru un pārliecināties pašiem par izrādes aktualitāti.

Izrāde "Es eju ārā dārzā"
Izrāde "Es eju ārā dārzā"

"Es eju ārā dārzā"

Teātra trupa "Kvadrifrons" atgriežas Rīgas cirka telpās ar Elīnas un Rūdolfa Gediņu izrādi "Es eju ārā dārzā".

Tā arī būs savā ziņā pirmizrāde, jo iepriekš "Es eju ārā dārzā" tika rādīta "Kvadrifrona" pagaidu telpās Zeļļu ielā. Izpildītāji – Agnese Bordjukova, Roberta Gailīte, Ģirts Dubults un Āris Matesovičs – individuāli un kopīgi apdzīvo Pamelas Butānes radīto askētisko, tomēr daudzfunkcionālo scenogrāfiju, pārsteidzot skatītāju un ļaujot interpretēt galveno vizuālā teātra izrādes tēmu – tiekšanos pēc atzinības un panākumiem. Iespējams, ka jaunās vecās telpas nozīmē arī izmaiņas izrādē – jāiet skatīties!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti