KLAUSIES: Intara Rešetina radioizrāde – Janas Egles «Svešie jeb Miļenkij ti moj»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Radio 1 klausītājiem piedāvā Radioteātra iestudējumu – godalgotās latviešu rakstnieces Janas Egles stāstu krājuma “Svešie jeb Miļeņkij ti moj” ieskaņojumu, ko režisējis Intars Rešetins. Uzvedums ir Intara Rešetina debija Latvijas Radioteātrī kā audioteātra režisoram.

„Svešie jeb Miļeņkij ti moj” veido piecas daļas, kurās apvienoti emocionāli spraigi astoņi stāsti, kas nosaukti galveno varoņu vārdos – Margarita, Haralds, Aļevtina, Sandris, Teofils, Adrians, Veronika un Kerija. 

„Cilvēkam visvairāk nepieciešama tuvība, otrs cilvēks – māte, bērns, mīļotais, draugs. Īstas, dzīvas un jutīgas saites, kas cieši tur vienu pie otra un dod spēku otru atbalstīt. Šie stāsti ir par satrūkušajām saitēm, par svešajiem, kuri īstenībā ir tuvi, un viņu likteņiem. Kādam ir jāsaņem drosme spert pirmo soli pāri laikiem, pāridarījumiem un vainas apziņai,” par krājumu teic rakstniece Jana Egle.

Iestudējuma dramatizējuma autori ir Dzintars Tilaks un Intars Rešetins, lomās – Indra Briķe, Vita Vārpiņa, Artis Robežnieks, Veronika Plotņikova, Intars Rešetins un Grēta Rešetina. Skaņu režisore Kristīne Zolotorenko.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti