Rīta Panorāma

Vertikālās dejas, mūzikas un video projekciju kopprojekts "Kvēldiegs"

Rīta Panorāma

Kā pareizi iesēt gurķus?

Nacionālajā teātrī – "Ideālā Žurka"

Klāt skatītāju gaidītā «Ideālā Žurka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šovakar, Starptautiskajā Teātra dienā, pirmizrādi uz Latvijas Nacionālā teātra lielās skatuves piedzīvos “Ideālā Žurka”.

Šogad “Ideālajai Žurkai” ir trīs režisori – Artūrs Krūzkops, Kaspars Zvīgulis un Jānis Vimba. Izrādē caur skečiem tiks izspēlētas sadzīviskas un politiskas situācijas, lai skatītājs tās gaitā varētu radīt ideālo Latviju sev. Režisori stāsta, ka izrāde sadalīta divās daļās – pirmajā daļā lielākā daļa latviešu pārceļas uz ideālo zemi – Roņu salu –, bet otrajā pēc deviņdesmit deviņiem gadiem par godu ideālās Latvijas simtgadei sarīko koncertu.

“Mēs esam gana jauni, lai vēl neatmestu visus ideālus, un šai greizajā spogulī mēs redzam daudz absurdu, muļķīgu lietu, kļūdu. Mēs vienlaicīgi gribam rādīt šīs kļūdas un pateikt, ka nemaz tik slikti nav,” saka Jānis Vimba, viens no režisoriem.

Arturs Krūzkops papildina: “Mēs esam mēģinājuši izvairīties no pirksta bakstīšanas acī kādam vai kāda konkrēta cilvēka apsmiešanas, kas, manuprāt, ir nevajadzīgi mūsu mazajā Latvijā, bet gan aicinām padomāt, ko darām nepareizi, lai mēs varētu dzīvot labāk.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti